nieuws

Basketballers Dordrecht naar Eredivisie

De basketballers van Dutch Windmills uit Dordrecht gaan volgend seizoen basketballen in de Eredivisie. De club uit de Drechtstad heeft zich als tiende club ingeschreven voor het komende eredivisieseizoen. Initiatiefnemer Ton Sels zet gelijk hoog in: "We willen binnen aantal jaar Europees spelen."
Dutch Windmills werd twee jaar geleden opgericht door Sels en bracht daarmee het professionele basketbal terug in Dordrecht. Nu gaat de ploeg dus spelen op het allerhoogste niveau. Volgens Sels was het hoog tijd dat er een nieuwe club in de regio kwam: "De huidige Eredivisie bestaat naar mijn mening uit te weinig teams en Dordrecht heeft een verleden met professioneel basketbal. Wij gaan ons richten op heel Zuidwest-Nederland en we zijn van plan om voor de fans mooie wedstrijden neer te zetten."
De laatste club uit de Drechtstad die in de Eredivisie speelde was Frisiol/Rowic in de jaren zeventig en tachtig. Dutch Windmills is naast Forward Lease Rotterdam Basketbal de tweede club uit de regio Rijnmond die in de Eredivisie gaat basketballen.
Luister hierboven naar het volledig interview met Sels. Daarin vertelt hij ook hoe de selectie van Dutch Windmills samengesteld gaat worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl