Strippenkaart verdwijnt met stille trom

Vandaag is de laatste dag dat de strippenkaart kan worden gebruikt in Zuid-Holland. Donderdag verdwijnt de kaart definitief als vervoersbewijs in de provincie.

Het wordt een afscheid met stille trom: er komt geen officieel moment waarbij de strippenkaart door de politiek vaarwel wordt gezegd.

Om het overstappen te vergemakkelijken worden belangrijke vervoersknooppunten in de provincie informatieteams van de vervoerders ingezet. Ze zullen reizigers helpen met vragen over de ov-chipkaart. In de regio Rijnmond zijn dat de busstations in Heinenoord, Gorinchem en Dordrecht.

Reizigers die nog geen ov-chipkaart hebben, konden via een speciale actie voor 1 euro een ov-chipkaart aanschaffen. In de Rijnmond hebben 16.500 mensen van deze actie gebruik gemaakt.

De strippenkaart is ingevoerd in 1980 en zou al in februari worden afgeschaft. Dat werd toen uitgesteld, omdat de Tweede Kamer nog veel vragen had over de fraudegevoeligheid van de kaart. Minister Schultz van Haegen kon later de Kamer wel overtuigen en koos 19 mei als datum voor het einde van de strippenkaart.

Gaat u de strippenkaart missen? Of, als u in de regio Rotterdam reist, bent u al helemaal gewend aan de OV-chip? Reageer in ons forum