nieuws

Arrestatie om dreigen op Facebook met aanslag

De politie heeft vorige week een Schiedammer aangehouden die op Facebook met een aanslag dreigde. Hij deed dat nadat bekend werd dat het Haagse PVV-raadslid Willie Dille zelfmoord had gepleegd.
Dille had kort voordat ze de hand aan zichzelf sloeg een filmpje op Facebook gepubliceerd, waarin ze stelt dat ze anderhalf jaar geleden is verkracht door een groep moslims en dat haar mede-raadslid Arnoud van Doorn van de islamitische Partij van de Eenheid hier achter zou zitten. In het filmpje beschuldigt ze de politie en Haagse burgemeester Krikke ervan dat ze haar niet hebben geholpen.
Na de zelfmoord van Dille reageerde de Schiedammer, die actief is binnen extreemrechtse kringen, op Facebook. ''Als dit geen drastische consequenties gaat hebben, pleeg ik zelf een aanslag’’, schreef hij. En: ''Ik ben hier bloedserieus klaar mee. Als de staat niets doet staat mijn lot vast.’’

Opruien

De Schiedammer wordt verdacht van bedreiging met een terroristisch misdrijf en het opruien tot een terroristisch misdrijf. Ook had hij een vuurwapen in de vorm van een sleutelhanger in zijn bezit. De raadkamer van de rechtbank beslist volgende week of hij vast moet blijven zitten.
Het Facebook-profiel van de Schiedammer en zijn Twitter-account zijn uit de lucht. Eerder was daar te zien dat hij een bewonderaar is van Andre Breivik, de dader van de aanslagen in 2011 in Noorwegen waarbij 77 mensen om het leven kwamen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl