nieuws

Gratis patat voor bewoners Rotterdamse zorginstelling

"Het is gewoon één groot feest", glundert Hanneke Lameijn, locatiemanager van het Rotterdamse verpleeghuis Stadszicht. De bewoners van de zorginstelling krijgen gratis patat van een bekende Rotterdamse patatkoning. Als het aan de ondernemer ligt gaat dat vaker gebeuren.
Het is goed toeven op deze Nationale Ouderendag op het binnenplein van de Laurens-locatie aan de Overschiese Kleiweg. Het zonnetje schijnt en voor wie dat wil is er patat van Bram Ladage. De friet wordt hoogstpersoonlijk gebakken door enkele directieleden van de patatbakker.
"Bram Ladage heeft vroeger altijd mensen aan hun kraam gehad. Maar veel bewoners kunnen daar niet meer zelfstandig heen. En dus wil het bedrijf nu eens naar de ouderen toe, legt Lameijn uit.
"Het gaat er heel goed in. Iedereen is heel blij en herkent Bram Ladage ook van vroeger. De mensen vinden het ook allemaal erg lekker." De sfeer wordt nog eens verhoogd door een optreden van muzikaal trio ‘De Wannebiezz’.

Estafette

Het is de bedoeling dat het initiatief een vervolg krijgt. De patatbakker denkt aan een estafetteactie, waarbij steeds een andere Rotterdamse ondernemer een ouderen in een zorginstelling trakteert. De volgende maand verzorgt Schmidt Zeevis een maaltje voor de bewoners van verpleeghuis Borgsate.
"Hoe mooi zou het zijn als er meer dan twaalf ondernemers zouden zijn die meedoen. Dan zouden we misschien zelfs wel elke week ouderen wat lekkers kunnen geven. Tweeënvijftig ondernemers moeten er toch te vinden zijn?", zegt Lameijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl