nieuws

Schimmel en paddenstoelen in kelderboxen Slingeflats Rotterdam-Zuid

Beschimmelde bankstellen, geoxideerde koelkasten en paddenstoelen op de grond. De kelderboxen van de Slingeflats 1 en 2 in Rotterdam-Zuid kampen al jaren met wateroverlast en zitten daardoor onder de schimmel. Woningcorporatie Vestia belooft beterschap, maar het geduld van de bewoners is op.
Maandagochtend kwamen zo'n dertig bewoners van de actiegroep 'Geen schimmel in Slinge' bijeen. Ze verzamelden meer dan honderd handtekeningen en boden deze maandag aan aan Vestia.

Tranen

"Wij willen nu dat er echt iets gaat gebeuren. We trekken al zo lang aan de bel", zegt bewoonster Shalini Autar namens de actievoerders. "Ik heb er al heel wat tranen om gelaten", vertelt Dana Stofbergen terwijl ze in het water voor de ondergelopen kelderboxen staat.
Maandag worden meerdere kelderboxen leeggehaald waar koelkasten, fietsen en andere spullen letterlijk staan te verrotten. Vestia heeft een bedrijf ingehuurd om een deel van de aangetaste spullen in een container af te voeren.

Onderzoek

De woningcorporatie heeft de bewoners toegezegd om op 20 februari aanwezig te zijn tijdens een bewonersbijeenkomst. Dan hoopt Vestia met resultaten van een onderzoek te kunnen komen. Vestia zegt geen idee te hebben waar het water vandaan komt.
De bewoners reageren gelaten op de toezegging van Vestia. "Eerst zien, dan geloven", zeggen zij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl