nieuws

Capelle: Pak verkeersoverlast aan met oeververbinding

© ANP/ Bas Czerwinski
De toekomstige, derde, oeververbinding over de Nieuwe Maas is dé kans om de verkeersproblemen in Capelle in den IJssel aan te pakken. Dat vinden de meeste politieke partijen in Capelle.
Lees meer: Rotterdam kondigt informatieavonden aan over nieuwe oeververbindingDe gemeenteraad riep maandagavond met een motie het bestuur op ervoor te zorgen dat de best mogelijke variant van de verbinding gekozen wordt. Inwoners moeten bij die keuze betrokken worden.
Rond de zomer wordt waarschijnlijk bekend waar de nieuwe oeververbinding komt: tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk of tussen in Rotterdam tussen de Kralinger Esch en Zuid. De brug moet onder meer de Van Brienenoordbrug ontlasten.

Grenzen overschreden

Leefbaar Capelle, indiener van de motie, laat weten dat "de grenzen van wat wij in Capelle aan den IJssel aan verkeersoverlast acceptabel vinden inmiddels zijn overschreden en dat die niet steeds verder mogen worden overschreden, zeker niet nu er echt perspectief op verbetering kan gaan komen."
Lees meer: Zestig procent Verandabewoners is voor derde oeververbindingLees meer: Ridderkerkers kritisch en ongerust: geen brug over de Nieuwe Maas
Lees meer: Waar moet de derde brug komen? Krimpen trapt af

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl