nieuws

Werknemers sleepbedrijf leggen opnieuw werk neer om betalingsachterstand

havens Rotterdam
havens Rotterdam © Rick Huijzer
Personeel van sleepbedrijf Svitzer houdt maandagavond vanaf 18:00 uur opnieuw een werkonderbreking. Het is de derde keer dat werknemers van de sleepdienst het werk tijdelijk neerleggen. Afgelopen donderdag 11 april lieten werknemers de sleepboten aan de kant liggen.
In plaats van het slepen van scheepvaartverkeer van en naar Amsterdam, maken de Svitzer-werknemers de omgeving van De Buitenhuizerpont in het Noordzeekanaal vrij van zwerfafval. De meeste problemen zullen er zijn tussen IJmuiden en Amsterdam, waar het bedrijf vooral actief is. Maar ook in Rotterdam is de werkonderbreking te voelen, daar vaart ook een boot van Svitzer.
De bonden eisen een betere cao en uitbetaling van uren die zijn overgewerkt. In 2013 kwam Svitzer financieel in zwaar weer terecht. Werknemers maakten gemiddeld 8,5 uur per week meer dan dat ze werden betaald. Werknemers van Svitzer willen duidelijke afspraken over het dichten van die betalingsachterstand. Lees meer: Sleepboten van Svitzer aan de kant om betalingsachterstand

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl