nieuws

Schiedams gevaarte bijna klaar voor tocht naar zee

De transformator is al richting water verplaatst, de 'jacket' volgt snel.
De transformator is al richting water verplaatst, de 'jacket' volgt snel.
Het worden spannende dagen voor het Schiedamse constructiebedrijf HSM Offshore. Twee gevaarten op het terrein maken zich op voor transport naar het windmolenpark voor de kust van Borssele.
Volgens een woordvoerder van HSM Offshore kan het eind volgende week gebeuren. "Het hangt wel af van wind, waterhoogte, kortom het kan ook een weekje later worden". Inmiddels is de transformator al verplaatst van de bouwlokatie. Het gele onderstel, de jacket van 60 meter hoog, is ook klaar voor transport."
Het gevaarte maakt inmiddels onderdeel uit van de skyline van Schiedam en zal via een ponton over de Nieuwe Waterweg naar zee varen. Of het bij dag of nacht kan plaatsvinden wordt komende week duidelijk.
Enkele tientallen kilometers voor de Zeeuwse kust staat al sinds vorig jaar een jacket van HSM Offshore. Daarop komt de generator te staan die nu op transport gaat. Het windpark bij Borssele wordt gebouwd door TenneT. HSM-directeur Lemmerzaal zei eerder al dat de opbrengst van het nieuwe windpark op zee stroom levert vergelijkbaar met vier kerncentrales.
Eerder kreeg RTV Rijnmond een rondleiding over het terrein van HSM Offshore. Kijk hier voor de beelden:
Lees meer: HSM Offshore We boiuwen hier eigenlijk vier kerncentrales

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl