nieuws

Zeer grote brand in loods met autobanden

In een bedrijfspand op de grens van Bleiswijk en Bergschenhoek is maandag rond 17:45 uur een grote brand uitgebroken. Hulpdiensten uit de hele regio waren met groot materieel uitgerukt. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, ze hadden te veel rook ingeademd. Even voor 20:00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.
De brand woedde in een loods met autobanden aan de Hoekeindseweg. Naast de loods met autobanden is ook een autoschadeherstelbedrijf uitgebrand.
De N209 is in beide richtingen dicht, er liggen brandslangen over de weg, dat duurt naar verwachting nog zeker tot middernacht, zegt de brandweer. Ook het nablussen duurt nog de hele avond.
Door het vuur was in de wijde omgeving donkere rook te zien. Op Twitter maakten automobilisten zelfs bij Leiden melding dat ze rook zien vanaf de snelweg. Rond 18:45 uur meldde de brandweer dat de rookontwikkeling sterk was afgenomen.

Mensen die toch last hadden van de rook, kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.
In het kassengebied liggen roetdeeltjes. De brandweer zegt dat die met water en zeep kunnen worden verwijderd. Gewassen die in kassen met de ramen dicht staan, kunnen veilig worden gegeten.
Het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport heeft geen last gehad van de rook.
Meer informatie volgt.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl