nieuws

Transportorganisaties willen nieuwe oeververbinding naar Krimpenerwaard

De twee grootste organisaties voor Transport en Logistiek willen dat de extra oeververbinding over de Maas komt tussen Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel.
Evofenedex en Transport en Logistiek Nederland vragen het Rijk en de gemeente Rotterdam om te kiezen voor de zogenaamde oost-oost-variant, omdat die de Krimpenerwaard goed kan ontsluiten. Ze hopen zo dat de files op de Algerabrug verminderen, volgens hen het drukste wegvak van Nederland.
Ook verwachten de beide ondernemersverenigingen filevermindering op de Van Brienenoordbrug. De oost-oostvariant biedt volgens de organisaties ook een beter wegennetwerk om bijvoorbeeld gevolgen van calamiteiten en ongevallen op te vangen. En de variant is iets goedkoper dan het alternatief tussen Feyenoord City en De Esch. De binnenvaartsector sluit zich aan bij de transportsectoren.
De Rotterdamse gemeenteraad wil juist graag het onderzoek richten op een metroverbinding van De Esch naar Feyenoord City. Lees meer: Meerderheid Rotterdamse raad wil metroverbinding Noord-Zuid onderzoeken

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl