nieuws

FNV dreigt met acties in kleinmetaal na afwijzen eindbod

Metaalsector staking
Metaalsector staking
Er dreigen acties in de metaal- en technieksector (de vroegere kleinmetaal). Vakbond FNV heeft het eindbod van de werkgevers afgewezen. Het bod is volgens de vakbond 'ver onder de door de FNV gestelde looneis'.
De vakbond bereidt verdere stappen voor. "Er wordt nu eerst een ultimatum opgesteld. Wanneer dat afloopt is niet duidelijk", zegt de bond.
Volgens de vakbond is de cao bedoeld om de sector weer aantrekkelijk te maken, maar in het eindbod van de werkgevers zou nauwelijks koopkrachtverbetering zitten. Ook eisen de bonden dat de jeugdschalen verdwijnen.
De cao voor de metaal- en technieksector liep 31 mei af. Er is vijf keer onderhandeld over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Dat leidde uiteindelijk woensdag tot een eindbod van de werkgevers, wat door de FNV 'teleurstellend' wordt genoemd.
Onder de cao voor de metaal- en technieksector vallen bedrijven als Krohne Altometer (Dordrecht), Croon Wolter en Dros (Rotterdam), Bosch Packaging. "Maar ook loodgieters en steigerbouwers vallen eronder", zegt de bond.
In heel Nederland vallen zo'n 300 duizend mensen onder de cao van de kleinmetaal.
Eerder dit jaar werd er wel een cao-akkoord gesloten voor de grootmetaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl