nieuws

Meer mensen reizen via Rotterdam The Hague Airport

© Rick Huijzer
Het aantal passagiers op Rotterdam The Hague Airport is in het eerste kwartaal van dit jaar met zes procent gegroeid. Ook de groei van de passagiersaantallen op de andere Nederlandse luchthavens zet door.
In het eerste kwartaal van dit jaar vlogen 17,1 miljoen reizigers van en naar Nederland. Dat komt neer op een toename van 1,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de Kwartaalmonitor Luchtvaart.

Maastricht

Rotterdam is niet de sterkst groeiende luchthaven. Dat is Maastricht Aachen Airport. De Limburgse luchthaven zag het aantal reizigers in de eerste maanden van het jaar met bijna twee-derde toenemen. Op Eindhoven Airport nam het aantal reizigers toe met 4 procent.
Op Schiphol, veruit de grootste luchthaven van Nederland, groeide het aantal reizigers met 1,7 procent minder snel. 15,5 miljoen passagiers deden Schiphol aan. Dat de groei van Schiphol relatief klein is, heeft volgens het CBS te maken met het gegeven dat de luchthaven aan de grenzen van zijn capaciteit zit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl