nieuws

Amerikaan (49) verdacht van ontucht met Rotterdams meisje (12)

De 49-jarige Amerikaan die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing een Rotterdams meisje blijft zeker veertien dagen langer in de cel. Hij wordt verdacht van ontucht met het 12-jarige meisje uit Rotterdam en onttrekking aan het wettig gezag.
De Amerikaan werd maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moest bepalen of zijn voorlopige hechtenis al dan niet moest worden verlengd.

Amber Alert

Het 12-jarige schoolmeisje uit Rotterdam verdween afgelopen donderdag met een smoes van school. Ze zei dat ze naar de orthodontist moest, maar dat bleek niet te kloppen. Niemand kon daarna contact met haar krijgen en daarom werd een Amber Alert uitgestuurd.
Vrijdag werd het meisje herkend bij een hotel in Rotterdam, waar ze samen met de Amerikaan was.
Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd vanaf haar verdwijning tot aan het moment dat ze is teruggevonden, gaat verder. Ook zoekt de politie, zowel in Nederland als in Amerika, uit hoe de verdachte met haar in contact is gekomen.
De verdachte zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Bij de rechter-commissaris beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl