Zwak Feyenoord op miraculeuze wijze naast FC Emmen (3-3)

Feyenoord is zondag op het laatste moment aan een nederlaag ontsnapt bij FC Emmen. De Rotterdammers maakten pas in de zesde minuut van de blessuretijd 3-3 gelijk. In Drenthe domineerde Feyenoord alleen in het eerste kwartier, waarna de ploeg grotendeels kwakkelde.
De ploeg van trainer Jaap Stam kende in Drenthe een droomstart. Na drie minuten reageerde Orkun Kökcü attent bij een afvallende bal van Steven Berghuis (0-1). Feyenoord verdubbelde in de twaalfde minuut de score na een intikker van Luciano Narsingh (0-2). De Rotterdammers waren in het eerste kwartier heer en meester.
Maar Feyenoord gaf de voorsprong uiteindelijk weg en mocht blij zijn dat FC Emmen niet nog meer goals maakte. Eerst krulde Robbert de Vos de 1-2 binnen en net na het halfuur mocht Sergio Peña vogelvrij de bal in het doel knallen (2-2).

Ongelukkig debuut Senesi; Toornstra belangrijk

Ook na de rust kwakkelde Feyenoord verder. Marcos Senesi, die in de tweede helft debuteerde bij Feyenoord, verdedigde matig. Luciano Slagveer strafte namens FC Emmen deze fout af (3-2).
In het laatste kwartier moest FC Emmen verder met tien man, omdat Michaël Heylen aan de noodrem trok bij de doorgebroken Feyenoord-invaller Naoufal Bannis. Pas in de zesde minuut van de blessuretijd kwam Feyenoord naast FC Emmen. Invaller Jens Toornstra ramde de 3-3 binnen.

FC Emmen - Feyenoord 3-3 (2-2)

3' 0-1 Orkun Kökcü
12' 0-2 Luciano Narsingh
21' 1-2 Robbert de Vos
32' 2-2 Sergio Peña
59' 3-2 Luciano Slagveer
90+6' 3-3 Jens Toornstra
Rood: 76' Michaël Heylen (FC Emmen)
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ié (46' Senesi), Haps; Fer, Tapia (74' Bannis), Kökcü (60' Toornstra); Berghuis, Narsingh, Larsson