nieuws

Warmtebedrijf Rotterdam legt aanleg warmtepijp stil

Het bericht op Tenderned
Het bericht op Tenderned
Warmtebedrijf Rotterdam heeft de aanleg van een warmtepijpleiding van de Rotterdamse haven naar Leiden stilgelegd. Dat meldt NRC.
Dinsdagmiddag trok het Warmtebedrijf de opdracht van de bouw van de 40 kilometer lange pijpleiding in, zo blijkt ook uit een bericht op Tenderned, een site waar overheidsopdrachten worden uitgeschreven. Volgens het Warmtebedrijf is het geen definitieve stop. Door een eerdere vertraging met de benodigde vergunningen van verschillende gemeenten, kan ook de aanbesteding voor de aanleg van de pijpen niet doorgaan.
Het vergunningentraject gaat gewoon door, dus het is niet uitgesloten dat de pijpen later alsnog kunnen worden aangelegd.
Via de pijp zou restwarmte uit de industrie naar een Leidse woonwijk worden getransporteerd, als duurzaam initiatief. Het project zou geld moeten opleveren voor het noodlijdende Warmtebedrijf, waar de gemeente Rotterdam inmiddels al meer dan 200 miljoen euro in gestoken heeft.
Lees meer: Vertraging Warmtebedrijf 'een drama'
Maar er ontstond onenigheid over de bekostiging van het project en ook kwamen de benodigde vergunningen alsmaar niet rond.
De gemeenteraad van Rotterdam heeft dit voorjaar nog ingestemd met een nieuwe financiële injectie, omdat het project dit jaar nog van start moest gaan.
Rotterdam werkt inmiddels aan verschillende scenario's voor de toekomst van het Warmtebedrijf. Donderdagavond wordt achter gesloten deuren met de directie gesproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl