nieuws

Angst na plofkraken, meerderheid durft niet boven pinautomaat te wonen

De reeks plofkraken in de regio zorgen voor angst, blijkt uit de poll op onze website. Bijna zeventig procent van de ondervraagden zegt niet meer boven een pinautomaat durven te wonen.
We gingen in Spijkenisse, waar donderdag voor de tweede keer in twee weken een plofkraak was, de straat op om dezelfde vraag te stellen: Durf jij boven een pinautomaat te wonen? Bijna iedereen antwoordt negatief. Lees meer: 'Je woont niet meer veilig boven een pinautomaat' "Niet echt, nee. Ik zou het zeker niet prettig vinden", zegt een vrouw. "Ik denk dat ze pinautomaten onder woningen gewoon weg moeten halen. Veel te gevaarlijk." Een echtpaar vult aan: "We roepen het al een hele tijd, hè?". De vrouw wijst naar een pinautomaat in de buurt. "Het valt me mee dat ze deze nog niet opgeblazen hebben."
Toch is er ook een enkeling die zich niet bang laat maken. "Ik zou dat best durven", zegt een Spijkenisser. "Het heeft allemaal te maken met de kans op een plofkraak. Die is niet zo groot." Uit de poll op onze website blijkt dat dertig procent van de deelnemers het met hem eens is. Iemand schrijft: "Geen probleem als er in de nacht meer blauw op straat is!" Lees meer: Drie donderdagen, drie plofkraken Lees meer: Banken: zorgen om toename aantal plofkraken Lees meer: VIDEO: Opnieuw plofkraak in Spijkenisse; bewoners terug naar huis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl