nieuws

'Vijf euro? Op je muil, gauw!' Willems Kantine keert terug bij Rijnmond

"Geld? Je hebt nooit geen geld!" en "Vijf euro? Op je muil, gauw!" Het zijn iconische uitspraken in Willems Kantine, een docu-serie die meer dan tien jaar geleden werd uitgezonden op TV Rijnmond. Goed nieuws: de serie keert terug - en met jouw hulp kunnen daar nog nieuwe afleveringen bij komen.
In Willems Kantine volgde regisseur Roy Dames het personeel en een aantal vaste bezoekers in hun dagelijkse levens van het onmiskenbaar Rotterdamse café aan de Vierhavensstraat, waar het meest exotische op de menukaart macaroni was en alcohol werd gebruikt om verdriet mee weg te drinken.
Met uitspraken van iconische bezoekers als Bob en Jos haalde Willems Kantine de status van cultserie. Quotes als “Vijf euro? Op je muil, gauw!” zijn massaal op t-shirts bedrukt en op YouTube is de serie in zijn geheel miljoenen keren bekeken.

Nieuwe afleveringen

Rijnmond zendt vanaf zondag 3 november de zes oude afleveringen van Willems Kantine uit. En daar kunnen met jouw hulp nog drie nieuwe afleveringen bij komen, al is de iconische kroeg in 2007 gesloopt. Regisseur Dames kijkt met de overlevenden en de nabestaanden van de bezoekers terug op de periode toen alles beter was.
Rijnmond en de Commissie Visuele Kunsten van de gemeente Rotterdam financieren de nieuwe afleveringen, maar ook jij kan jouw steentje bijdragen. Via de website cinecrowd.com/willems-kantine kan je het project met een donatie steunen.
Willems Kantine wordt vanaf zondag 3 november om 17:31 uur, met ieder uur herhalingen, herhaald op Rijnmond. De drie nieuwe afleveringen zijn vanaf zondag 15 december op hetzelfde tijdstip te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl