(advertentie)

Expositie Jan van Eyck in Boijmans gaat door

De expositie rond de middeleeuwse Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen gaat definitief door. Hoewel de benodigde 1,3 miljoen euro nog niet binnen is, durft het museum het toch aan de tentoonstelling voor eind van het jaar te programmeren.

Door bezuinigingen en het uitblijven van voldoende steun van zakelijke sponsors stond de grote expositie op losse schroeven. Het museum begon daarop een in november een actie om bij kunstliefhebbers ruim 700.000 euro op te halen.

Audio: Expositie Jan van Eyck in Boijmans gaat door

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

's even kijken ....

2010 (a) was met 320 000 bezoekers een topjaar,

2011 (b) met 270 000 wat minder maar zeker niet slecht.

En dan in 2012 een tentoonstelling die 1,3 miljoen kost, wat neerkomt op een slordige 4,82 (b) of 4,06 (a) per bezoeker BOVEN OP de normale kosten, als althans een jaar lang iedere bezoeker die tentoonstelling zou bezoeken.

Kaartje normaal; 12,50 Euro. Misschien zou het museum 17,50 per kaartje kunnen gaan vragen zodat ze niet links en rechts hoeven te bedelen?

Boijmans berekent altijd een toeslag op de entreeprijs bij grote tentoonstellingen. De genoemde 1,3 miljoen is wat ze daarnaast aan sponsorgeld willen binnenhalen.

Persoonlijk vind ik de entreeprijzen van veel Nederlandse musea buitensporig hoog. Zeker als ik aan de ingang eerst de hoofdprijs heb betaald om er vervolgens binnen achter te komen dat de tentoonstelling door een curator met ADHD is veranderd in een soort kinderdisco waar de collectie nauwelijs te zien is en ik continu op licht- en geluidshows wordt getracteerd, dan voel ik me behoorlijk ge...

Dat is fantastisch nieuws. Van Eyck is zeer de moeite van het bekijken waard.

Het Prado in Madrid ben je voor 8 euro binnen...
Misschien de gratis woensdag afschaffen? Waarom moet je het museum gratis binnen kunnen?

Wat is er mis met de entreeprijs voor het museum?
Voor een bioscoopkaartje betaal je meer en voor de
pretparken betaal je de hoofdprijs.

Ik kijk uit naar deze tentoonstelling.