(advertentie)

Annasr moskee Gorinchem geopend

De Marokkaanse moskee in de Gorinchemse Haarwijk is vrijdag eindelijk officieel geopend. Door financiële problemen en bezwaren van omwonenden duurde de bouw in totaal acht jaar.


Omwonenden vonden de moskee niet passen in de omgeving en vreesden daarnaast voor geluids- en parkeeroverlast. Na een jarenlange juridische procedure verklaarde de Raad van State in 2008 de bezwaren ongegrond. Het gebedshuis wordt al een jaar gebruikt, maar de officiële opening was vrijdag.

De moskee trekt bij het vrijdagmiddaggebed zo'n driehonderd Moslims uit Gorinchem en omgeving. De bouw heeft uiteindelijk twee miljoen euro gekost.

Bestuurslid Abdel Hachhouch benadrukt dat de moskee meer is dan een gebedshuis: "Het moet een buurtcentrum worden waar ook niet-moslims welkom zijn. We bieden huiswerkbegeleiding, maar organiseren ook sportactiviteiten en voorlichtinsbijeenkomsten."

Video: Annasr moskee Gorinchem geopend

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Inderdaad RTVRijnmond,.....EINDELIJK !..........

Waar is de bevooroordeelde oogkleppen dragende ubervolk gebleven met zijn boeiende maar domme reacties?

Sjaak for president uhhh imam

Sjaak, ga je vrienden of je kinderen (als je die tenminste hebt) vervelen met je stomme uitspraken. Als ik torentjes of koepels wil zien ga ik wel naar de efteling.

Geweldig nieuws!
Zie je wel dat er ook leuk en goed nieuws is op deze site!!!
Gefeliciteerd allemaal en veel succes met jullie moskee

Je koophuissie zal er tegenover staan

Er is best wel een mohammedaan die het vooreen prikkie wil overnemen hoor. Mooi toch tijdens de crisis.

Yes! Wat een verrijking van Nederland! Zou er zo gaag tegenover wonen. Ken ook heel veel moslims die in het midden-oosten graag tegenover een kerk of synagoge zouden willen wonen...

vind het maar een lelijk gebouw,heb mooiere gezien.

Gezellig toch die geluiden s'morgens om 6 uur

Hoef je geen wekker meer aan te schaffen,..!!

nou, zaten we op te wachten hoor op horizon verrijkende gebouwen.

In het filmpje zie je een man in een jurk waggelen... en ik maar denken dat Mohammed een hekel heeft aan homoseksualiteit.

+1

Wat een zure reacties weer.
Ik ben erg blij voor de Moslims en Moslimma`s, erg tof voor jullie dat het klaar is.
Ook dient dit mooie gebouw een ander doel: het is een openbaar centrum voor alle mensen van Gorinchem.
Doe iets met zo`n handreiking zou ik zeggen en huur ruimte voor een feest of lezing.
Uiteraard zijn er wel regels en voorwaarden.
Allah Akbar

nee vallend sterretje: allah OEH akhbar!!!!

Ach ja ze krijgen ook alles voor elkaar leuk heb je je koophuis van ton of weet ik veel hebbie uitzicht op het eftelinghotel :p

jeetje weer een moskee erbij in nederland nou leuk hoor dus niet want mogen wij ook een kerk in hun land neerzetten echt niet dat dat mag maar hier in nederland moet alles maar kunnen wordt steeds meer een moslim land hier wij hebben straks helemaal niks meer te vertellen in ons eigen land , wordt het wel een beetje zat eigenlijk

Het zal toch wel meevallen ? Paniekzaaier! En trouwens, Moslims zijn goede mensen, en je moet ze niet over een kam scheren met die minderheid die het hier voor anderen lopen te vergallen.

veelgehoord argument.dat wij in nederland wel een moskee kunnen plaatsen omdat we in nederland vrijheid van religie hebben. dus vergelijkingen trekken met andere landen waar zogenaamd geen kerk gebouwd mag worden is een beetje dom. hoogachtend, pvv en vvd stemmer (maar dan een die het woord 'vrijheid' in de 'partij voor de vrijheid hoger heeft zitten dan een blonde haatlimburger)

Een varken loslaten in dat gebouw!

domme rik

Lol arie whahah

Hij biedt zeker zijn vrouw aan....

Heb liever een varken als vrouw dan een moslim als buurman.

u spreekt uit ervaring?

Ja klopt!

Getuigd van veel respect, je vrouw een varken noemen en naar
moskeebezoekers toe.
Benieuwd hoe uw vrouw dit vindt, mocht u een partner hebben.

Mijn vrouw is er trots op, ze heeft nog liever in haar paspoort staan dat ze een varken is dan dat ze een moslima is met een hoofddoek op!

Ach Arie, wat een pech voor je. Mijn (moslim)buren zijn geweldig mensen. Gastvrij, behulpzaam en alijd in voor een praatje.

Pas maar op! Op een dag denk je er anders over!

Hans

Fanatiek typje die Arie.
Wat nationaliteiten betreft: overal heb je..appels en peren.

Helaas zitten daar ook rotter vruchten tussen.

ik vindt veel leuk want mijn broer en mijn vader zijn er bij of de film dus dat is leuk om te zien en mijn neef ik vindt leuke gebouw

Kan je mooie ombouwen tot een varkensmesterij!

Beste Arie,

Als jij op deze manier blijft leven met deze gedachten dan ga je het niet leuk krijgen. Ik zal je ook moeten vertellen dat je als je nu komt te sterven je in de hel terecht gaat komen. Dit zeg ik puur om jou te helpen.

< Voorwaar, degenen die niet in Onze Tekenen geloven zullen Wij in het vuur (de Hel) leiden: telkens wanneer hun huiden gebraden zijn, zullen Wij die door andere huiden vervangen, opdat zij de bestraffing proeven. Voorwaar, Allah is Almachtig, Alwijs > Q. 4:56

Kies voor de waarheid en kies voor het paradijs ( hemel ). Blijf je zo doen en de islam verafschuwen, moge Allah SWT jou dan vervloeken, Ameen