nieuws

Zo verliep de nieuwjaarsnacht: veel brandjes, 'geen grote incidenten'

De jaarwisseling is in onze regio ‘zonder al te grote incidenten verlopen’. Dat zegt de politie. Er zijn 59 mensen aangehouden.
Op Katendrecht is een zwaargewonde man aangetroffen. Hij lag in een woning en had een hoofdwond. Er zijn twee verdachten aangehouden.
Op de Groene Hilledijk in Rotterdam zagen agenten via cameratoezicht een man lopen met een wapen. Hij is aangehouden.

Aanhoudingen

In Dordrecht werd een man neergestoken tijdens een ruzie. De politie is nog op zoek naar twee verdachten.
Op de Waalstraat in Rotterdam-Charlois zijn drie mannen opgepakt voor het inbreken en het in brand steken in auto’s. Bij de aanhouding werd ook een waarschuwingsschot gelost.
In Zwijndrecht zijn aan het begin van de avond brandweermannen bekogeld met vuurwerk. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt tijdens de jaarwisseling.
Voor de brandweer was het een drukke nacht met veel kleine buitenbrandjes. Grote branden waren er niet.
Lees meer: Veel brandmeldingen maar geen grote incidenten tijdens jaarwisseling
In Maassluis was er brand in een snackbar aan de Dennendal. Aan het Generaal van der Heijdenplein in Rotterdam was er een uitslaande brand op een zolderverdieping.
In de rest van de regio was het relatief rustig. In Vlaardingen, waar de vreugdevuren niet door mochten gaan, was de sfeer volgens verslaggever Ronald van Oudheusden ‘feestelijk’.
Bij het oogziekenhuis zijn achttien mensen binnengebracht met letsel na het afsteken van vuurwerk. Dat is ruim de helft meer dan andere jaren. Het zijn vaak omstanders, zegt het ziekenhuis. Niemand droeg een vuurwerkbril.
Het nieuwe jaar begon met grote vuurwerkshows bij de Erasmusbrug in Rotterdam, Hoek van Holland, Nesselande en het drierivierenpunt bij Dordrecht. Mist leek nog even roet in het eten te gooien, maar de mist trok in de loop van de avond weg.

In Hoek van Holland, Nesselande en bij Dordrecht was er voor het eerst sprake van een georganiseerde vuurwerkshow. Bij de Erasmusbrug

Burgmeeester Aboutaleb mocht om middernacht op de knop van het vuurwerk drukken. Hij had ook nog een nieuwjaarswens voor alle Rotterdammers (en waarschijnlijk ook voor de mensen daarbuiten).

Lees meer:

Lees meer:

Lees meer:

Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl