nieuws

Toch twee inschrijvingen voor exploitatie Waterbus

Waterbus Dordrecht
Waterbus Dordrecht © Rick Huijzer
Twee partijen hebben alsnog aangegeven de exploitatie van de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden te willen uitvoeren. De provincie Zuid-Holland kon de afgelopen maanden geen geïnteresseerden vinden voor het vervoer over water, maar daar is deze week na aanpassing van de voorwaarden verandering in gekomen.
De waterbus wordt nu nog gerund door Arriva en rederij Doeksen. Die concessie verloopt echter eind volgend jaar. Omdat inschrijvingen om het stokje over te nemen uitbleven, verhoogde de provincie de jaarlijkse exploitatiebijdrage met 700 duizend euro naar in totaal zes miljoen euro. Ook deed de provincie concessies in het aantal vervoerkundige eisen.
Lees meer: Provincie trekt portemonnee om Waterbus interessanter te maken voor exploitanten
Dit blijkt effect te hebben gehad. De provincie kreeg deze week twee inschrijvingen binnen voor de aanbesteding van het vervoer over water. Het gaat om de huidige exploitant Aquabus (Arriva en Doeksen) en een combinatie van de bedrijven Aqualiner en Swets.
Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, is blij met de twee inschrijvingen. "Zo is er wat te kiezen." De provincie maakt naar verwachting eind maart bekend wie de exploitatie vanaf begin 2022 mag gaan uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl