nieuws

Schiedammer in Milaan over coronavirus: scholen en musea dicht

In de Noord-Italiaanse stad Milaan zijn de effecten van het oprukkende coronavirus goed zichtbaar, ziet Schiedammer Hans Ritman. Hij is daar om als zanger auditie te doen voor een opera. Tenminste, dat was de bedoeling.
"Gisteren ging ik met het vliegtuig naar Milaan. Daar aangekomen las ik een mail dat de auditie niet doorging vanwege het coronavirus", zegt hij maandagmiddag op Radio Rijnmond.
Het aantal besmettingen met het virus neemt in Noord-Italië de laatste dagen snel toe. Er zijn al meer dan tweehonderd mensen besmet. Zes ouderen zijn bezweken aan het virus.

Scholen en musea dicht

Volgens de Schiedammer blijven veel mensen in Milaan binnen of zeggen afspraken af om niet ook besmet te raken. Ook ziet hij veel mensen met mondkapjes op straat.
"De overheid heeft besloten om verschillende dingen dicht te gooien. Bijvoorbeeld musea zijn gesloten en ook scholen, cinema's en iconische gebouwen, zoals de dom van Milaan, het operahuis. Cafés sluiten om 18:00 uur, dat soort dingen. Veel winkels zijn ook leeg. Restaurants hier krijgen ook veel annuleringen."
Ritman hoopt snel terug naar Nederland te reizen, maar ook dit zit tegen. "Mijn terugreis staat gepland voor morgenavond, maar ik heb zojuist begrepen dat het luchthavenpersoneel staakt. Dus ik moet nog even kijken hoe ik thuiskom."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl