nieuws

'Blijdorp is klaar voor de heropening'

(archieffoto)
(archieffoto)
"Een beetje spannend is het wel hoor", zegt Blijdorpdirecteur Erik Zevenbergen over de heropening van de Diergaarde woensdag. "Het is ten slotte alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst open zijn gegaan."
De afgelopen dagen is er volop getest met de coronamaatregelen in de Rotterdamse Diergaarde. "We hebben nu vijf testdagen achter de rug", legt Zevenbergen uit. "En ik denk dat we er klaar voor zijn."
Blijdorp gaat morgen om 10:00 uur open. De heropening wordt verricht door burgemeester Aboutaleb.

'Houd één gorilla afstand'

De meest opmerkelijke veranderingen zijn de looprichtingen in het park. Ook moeten mensen kaarten reserveren, voor een specifiek tijdslot. En uiteraard moet iedereen anderhalve meter afstand houden.
"Er zijn de afgelopen dagen nog wel wat dingen aangepast", legt Zevenbergen verder uit. "Sommige bordjes zijn niet altijd even duidelijk zichtbaar. Dus we hebben ook wat pijlen aangebracht op de grond."
Ook komen er stewards, die ervoor zorgen dat er geen grote opstoppingen ontstaan. "Als sommige mensen erg lang bij een van de dieren blijven staan, zullen de stewards op een gegeven moment toch gaan vragen of mensen door kunnen lopen", legt Zevenbergen uit. "Ook houden ze toezicht op de anderhalve meter afstand. Ze zijn herkenbaar aan de gele hesjes met de tekst 'houd één gorilla afstand'."

20 duizend reserveringen

Maandagavond ging de verkoop van de kaarten voor het heropende Blijdorp van start. Problemen zoals bij het reserveren bij attractiepark De Efteling bleven daarbij uit. Zevenbergen: "De servers hadden het zwaar, maar het verliep allemaal toch redelijk probleemloos. We zien dat we nu al 20 duizend reserveringen hebben. Mensen willen echt graag komen."
De afgelopen dagen werd er gewerkt met tweehonderd tot zo'n duizend bezoekers. Woensdag mogen er zo'n tweeduizend mensen door de poort. "En dat aantal gaat, als het goed gaat, langzaam omhoog", gaat Zevenbergen verder. "En uiteindelijk hopen we uit te komen op zo'n vijfduizend mensen per dag, de helft van de normale capaciteit. Dat zal wel de grens worden voor de komende tijd, tenzij er natuurlijk een vaccin komt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl