nieuws

Lagere straf in hoger beroep voor gewelddadige verkrachting

Het gerechtshof in Den Haag heeft in hoger beroep een 35-jarige man een lagere straf gegeven voor een gewelddadige verkrachting in de Provenierswijk in Rotterdam. Arthur C. werd veroordeeld tot 10 jaar cel en TBS met dwangverpleging. Eerder kreeg hij 12 jaar cel van de Rotterdamse rechtbank.
De man had in maart 2017 een jonge vrouw opgesloten in een huis in de Provenierswijk en vervolgens verkracht. Hij gebruikte ook een mes.
De man volgde het slachtoffer vanaf Rotterdam Centraal naar haar huis. Hij sleurde het slachtoffer aan haar haren naar binnen, bond haar vast met schoenveters en zei: “Ik ga jou gevangen houden. Jij bent mijn slaafje.”
De man mishandelde de vrouw, onder meer door de keel dicht te knijpen. Ook dreigde hij haar dood te maken. Gedurende de nacht is zij meerdere keren verkracht. De dader ontsnapte, toen de vrouw erin slaagde noodberichten te sturen naar familie en bekenden.
De man werd opgepakt dankzij DNA-sporen die waren gevonden op een sigarettenpakje.

Stoornis

C. heeft een lang strafblad. Hij heeft sinds zijn 19de meerdere keren vastgezeten voor geweldsmisdrijven. De man was net vier dagen op vrije voeten. Acht uur na zijn vrijlating had hij al geprobeerd om iemand te beroven.
Dat de straf nu lager uitvalt, komt volgens het hof doordat de man een zware persoonlijkheidsstoornis heeft. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl