nieuws

Flinke zet in NK Tegelwippen: 40 meter tuin aangelegd in Kralingen

De handen gingen zaterdag uit de mouwen in de Brouwersstraat in Rotterdam-Kralingen. Wijkbewoners hebben namelijk 40 meter aan geveltuin aangelegd in de straat. "De bewoners hebben hiermee bijgedragen aan de doelstelling van de gemeente," laat buurtbewoner Maritsa van Luttikhuizen weten.
Het werd vorige maand aangekondigd als een ludieke wedstrijd: het NK Tegelwippen. Rotterdam gaat hierin de strijd aan met Amsterdam om de binnensteden levendiger te maken. Lees meer: Rotterdam gaat de strijd aan met Amsterdam op NK Tegelwippen

Tweehonderd planten

Het initiatief blijkt aan te slaan in Kralingen waar zanger Guus Bok met dit idee kwam. De gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk besloot dit project te subsidiëren.
De buurtbewoners hebben volgens Luttikhuizen tweehonderd planten voor de gevels geplaatst. Er staan meer dan vijftig verschillende soorten en ze zijn nog eetbaar ook. Zo groeien er onder meer frambozen, verschillende bessen, acht soorten munt en Japanse gember. Lees meer: Werk aan de winkel: Rotterdam op achterstand tegen Amsterdam bij NK Tegelwippen
De bijdrage vanuit Kralingen is welkom voor Rotterdam. Aan het einde van vorige maand bleken de hoofdstedelingen namelijk voor te staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl