(advertentie)

Laatste grote haringbedrijf vertrekt uit Vlaardingen

Het familiebedrijf Warmelo & Van Der Drift vertrekt uit Vlaardingen. Sinds 1820 zit het haringbedrijf aan de Westhavenkade in het centrum van de haringstad. Vanwege de komst van nieuwe woningen en milieuwetgeving kan het daar niet langer blijven.

Uiterlijk 1 juni 2012 verhuist Warmelo & Van Der Drift naar een moderne fabriek in Katwijk aan Zee. De gemeente Vlaardingen had graag gezien dat het bedrijf in de stad was gebleven, maar er werd geen geschikte locatie gevonden.

Kaken, pekelen en op smaak brengen
Bij het bedrijf wordt 4000 kilo haring per dag bereid. Er wordt haring gekaakt, gepekeld en verder bereid met verschillende smaken. Warmelo & Van der Drift werd vooral groot door export naar het buitenland. Met name Duitsland is een belangrijk afzetgebied.

Het voltallige personeel mocht meeverhuizen naar Katwijk aan Zee, maar heeft gekozen voor een sociaal plan.

De zouthandel van het bedrijf blijft wel in Vlaardingen maar zal verder gaan onder de naam Nederlandse Zouthandel b.v.

Video: Laatste grote haringbedrijf vertrekt uit Vlaardingen

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

dus ze kregen een enkel miljoen euro minder als ze wilden van de gemeente vlaardingen om in vlaardingen te blijven ?

omdat er huizen gebouwd moeten worden,moeten hun weg omdat haring stinkt,dat krijg je dan als dank dat je er al vanaf 1820 zit.

GOED BEZIG VLAARDINGEN!!! ANNO 2012 ONDERNEMERS WEG JAGEN UIT JE STAD, HOE DOM KUN JE ZIJN?

Helemaal mee eens. En die woningen? Dat duurt nog wel een aantal jaren àls die er al komen. Zeker in deze tijd. Van Vlaardingen inderdaad heel dom om ondernemers weg te jagen. En zeker een ondernemer waar Vlaardingen 'groot' mee is geworden. Holyziekenhuis, GGD, Kamer van Koophandel en ga zo maar even door. Het wordt weer een dorp, haar stadsrechten zeker niet meer waardig. Heel triest.

De naam haringstad waar gaan ze dat aan koppelen als je geen haring bedrijf meer heb