(advertentie)

Molenwaard doet het zonder gemeentehuis

In de nieuwe gemeente Molenwaard, waar woensdag verkiezingen worden gehouden, wordt het traditonele gemeentehuis afgeschaft. Het werk gebeurt vooral digitaal.

Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland gaan op in een nieuwe gemeente Molenwaard. Met die eenwording is het ook gedaan met de traditionele gemeentehuizen. De dienstverlening moet vooral via de computer verlopen en de ambtenaar komt in ingewikkelde kwesties bij de mensen thuis.

Digitaal
Paspoorten en rijbewijzen aanvragen, aangifte van geboortes, het gebeurt digitaal. Het verdwijnen van de ambtelijke loketten moet veel geld gaan schelen, maar inwoners van de nieuwe gemeente weten nog niet zo goed wat ze te wachten staat.

Vergaderingen van de gemeenteraad en het college van B&W worden in bestaande dorpshuizen gehouden. Er wordt niet meer met papier gewerkt. De stukken zijn te lezen op tablets.

De ambtenaren van de nieuwe gemeente kunnen straks gebruikmaken van flexplekken. Zo komt in Groot-Ammers een gebouw met zulke werkplekken.

Audio: inwoners van toekomstig Molenwaard

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

wat een onzin. in de gemeente die straks molenwaard genoemd word.wonen best veel sgp gezinnen. waar tv.radio dus ook pc verboden is.en wat te denken van ouderen die niet eens een pc hebben.

Zonde...verdwijnt straks ook nog de traditionale aangifte van de pas geworden trotse vader aan het loket...een e-mailtje is straks voldoende. Hoe persoonlijk!
Af en toe denk ik echt dat het tijd wordt dat de wereld maar beter kan vergaan.
Geen gemeentehuis vergroot de afstand tussen burger en overheid alleen nog maar meer. Ach, wat maakt het ook uit allemaal. Zolang we straks allemaal maar werkloos thuiszitten en alles van achter de ipad kunnen regelen gaat het goed met ons land.
Zeg beste Minister-President...hoe gaan we dit oplossen? Oh, wacht, het lampje brandt rood, u moet even aan de oplader....verdorie, waar ligt dat snoertje! U heeft zeker iOs 2.0 nog niet geinstalleerd? ...

zonde

nog even en het hele land werkt alleen nog maar van achter een beeldscherm ze denkenmaar dat iedereen inclusief ouderen een computer hebben en er ook nog mee om kunnen gaan ik ken er genoeg in mijn omgeving die dat niet hebben en ook niet kunnen moeten die dan maar gaan bedelen bij anderen of die AUB alles voor ze gaan regelen? lekker voor je privacy ook als je alles aan een ander moet gaan overlaten als oudere

het is idd van de zotte. ik woon in de gemeente graafstroom. en het dorpje waar wij wonen. iets van 1000 inwoners. voornamelijk ouderen.of sgp. ik vind dit echt geen goede zaak.