Excelsior op het nippertje langs tien Bosschenaren

Excelsior heeft vrijdagavond in de eerste divisie op de valreep een overwinning gepakt bij FC Den Bosch. De Kralingers wonnen met 1-0 in De Vliert. Elias Már Omarsson was de belangrijke man met het enige doelpunt.
Vorig seizoen stond FC Den Bosch-Excelsior nog in het teken van het racisme-incident rondom aanvaller Ahmad Mendes Moreira. De buitenspeler van Excelsior startte tijdens deze editie op de bank bij de Kralingers. Later zou hij invallen.
De beginfase was er eentje om snel te vergeten. Beide ploegen wisten bijna niets te creëren. Pas rond het halfuur kreeg Excelsior een goede kans. Hervé Matthys, die vorige week ontbrak tegen MVV, gaf een mooie lange bal op Joël Zwarts. De linksbuiten stuitte echter op FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen. Diezelfde keeper redde vlak voor de rust de thuisploeg nog een keer van een achterstand. Na een steekpass van Nathan Tjoe-A-On schoot Ómarsson op Van der Steen.

Gemiste penalty, toch een zege

Na de rust kreeg Excelsior direct twee grote kansen. Eerst miste Ómarsson wederom één op één met Van der Steen, maar in de 55e minuut hadden de Kralingers altijd op voorsprong moeten komen. Ómarsson werd door Soumaoro foutief afgestopt, waardoor Excelsior een penalty kreeg en FC Den Bosch met tien man verder moest vanwege de tweede gele kaart voor Soumaoro. Reuven Niemeijer miste echter de strafschop.
In de periode na de rode kaart voor FC Den Bosch zette Excelsior aan. De Kralingers voetbalden kansen bij elkaar, maar scoren deden de mannen van trainer Marinus Dijkhuizen lang niet. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd: Ómarsson kopte een voorzet in de verre hoek raak (0-1).

FC Den Bosch - Excelsior 0-1 (0-0)

90+4' 0-1 Elias Már Ómarsson
Rood: 54' Brem Soumaoro (FC Den Bosch, twee keer geel)
Bijzonder: 55' Reuven Niemeijer (Excelsior) mist strafschop
Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Matthys, Fischer, Tjoe-A-On (81' Van der Meer); Baas, Oude Kotte (69' Meijer), Niemeijer; Seys (81' Mendes Moreira), Omarsson, Zwarts