Jong Oranje haalt met invallers Floranus en Zirkzee uit tegen Wit-Rusland: 5-0

Jong Oranje heeft zondag in een EK-kwalificatiewedstrijd uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van Jong Wit-Rusland. In Almere won de ploeg van Erwin van de Looi met maar liefst 5-0. Oud-Spartaan Sherel Floranus en Spijkenisser Joshua Zirkzee vielen na een uur voetbal in. Rotterdammer Danilho Doekhi stond in de basis.
Het werd uiteindelijk de avond van twee spitsen: AZ-speler Myron Boadu en Stade de Reims-spits Kaj Sierhuis. Sierhuis opende de score in de 30e minuut, waarna Boadu een minuut later er meteen 2-0 van maakte. Dat was ook de ruststand.
Vlak na rust maakte Boadu zijn tweede en herhaalde Sierhuis zijn kunstje van de eerste helft: 4-0. Zeven minuten voor tijd maakte Sierhuis zijn hattrick compleet.
De EK-kwalificatiewedstrijd was om des keizers baard. Oranje plaatste zich eerder al voor de eindronde.