Feyenoord op karakter en in ondertal langs Fortuna Sittard (1-3)

Doelpuntenmakers Steven Berghuis en Marcos Senesi vieren de goal van de laatstgenoemde bij Fortuna Sittard-Feyenoord (Bron: VK Sportphoto - Yannick Verhoeven)
Feyenoord heeft zondag de eerste wedstrijd na de interlandperiode in de eredivisie gewonnen. In Zuid-Limburg waren de Rotterdammers, die vrijwel heel de wedstrijd met tien man speelden, te sterk voor hekkensluiter Fortuna Sittard (1-3).
Het duel begon slecht voor Feyenoord. Al na dertig seconden schoot Zian Flemming de thuisploeg op voorsprong (1-0). Tot overmaat van ramp moest Feyenoord ook al snel verder met een man minder. Orkun Kökcü ging te hard door op Roel Janssen, waarna hij met een rode kaart van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Dennis Higler. Fortuna Sittard had net na het kwartier nog eens pech met een schot van Mats Seuntjens op de lat.
Maar Feyenoord rechtte na het halfuur de rug tegen Fortuna. Het was Marcos Senesi die met (weer) een geweldig doelpunt de Rotterdammers enorm hielp (1-1). In blessuretijd namen de mannen van trainer Dick Advocaat zelfs de leiding. Steven Berghuis trapte door middel van een strafschop de 1-2 binnen.
Marcos Senesi juicht na zijn doelpunt bij Fortuna Sittard-Feyenoord. Bron: VK Sportphoto - Yannick Verhoeven.

Wederom een penalty

Na de rust duurde het even totdat de kansen kwamen. Die waren vooral voor Fortuna Sittard. Halverwege de tweede helft waren vooral Sebastian Polter en weer Flemming gevaarlijk. Feyenoord-doelman Nick Marsman redde uiteindelijk twee keer de meubelen.
Uiteindelijk zou Feyenoord nog een derde keer scoren. Berghuis mocht in blessuretijd weer aanleggen vanaf elf meter, nadat hij foutief was afgestopt door Jorrit Smeets van Fortuna. De aanvoerder van Feyenoord maakte wederom geen fout (1-3).Lees meer: LUISTER TERUG: Feyenoord via twee penalty's over Fortuna Sittard heen

Fortuna Sittard - Feyenoord 1-3 (1-2)

1' 1-0 Zian Flemming
34' 1-1 Marcos Senesi
45' 1-2 Steven Berghuis (strafschop)
90+1' 1-3 Steven Berghuis (strafschop)
Bijzonderheid: 12' Rode kaart - Orkun Kökcü (Feyenoord)
Opstelling Feyenoord: Marsman; Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Geertruida; Toornstra (90' Wehrmann), Diemers, Kökcü; Berghuis, Jørgensen (74' Teixeira), Linssen (87' Johnston)