nieuws

Rotterdam: meldpunt tegen cynisme op de werkvloer

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam is de strijd aangegaan met cynisme op het werk. Ambtenaren kunnen sinds vorige week terecht bij een digitaal loket: meldpunt cynisme. Hier kan melding worden gemaakt van bitter gestemde collega’s, die de werksfeer ondermijnen.
De aankondiging op het eigen intranet houdt de gemoederen onder de ruim 14.000 ambtenaren in Rotterdam behoorlijk bezig. Sommigen spreken van een overbodige maatregel, anderen vrezen dat het initiatief in de praktijk neerkomt op een kliklijn, waarmee onderlinge ruzie kunnen worden uitgevochten. "Waarom doen we het niet op z'n Rotterdams: gewoon recht voor zijn raap tegen een collega zeggen. Daar heb je geen bureau voor nodig", zegt een Rotterdamse ambtenaar. Zijn collega valt hem bij: "Cynisme gaat vaak gepaard met humor. Dat is alleen maar leuk. Je houdt elkaar scherp". Het meldpunt is volgens de verantwoordelijk wethouder Bolsius bedoeld om de bedrijfscultuur binnen de gemeente Rotterdam te verbeteren. Volgens Bolsius is cynisme een bron van ergenis en storen mensen zich aan negatieve energie.
Stoort u zich aan cynische mensen om zich heen? Of hoort cynisme (op de werkvloer) er nu eenmaal bij? Geef uw mening hieronder in het forum

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl