(advertentie)

Ontsnapte tbs'er aangehouden

De 30-jarige tbs'er die zaterdag tijdens begeleid verlof de benen nam, is maandagavond opgepakt. Een speciaal team van het Korps landelijke politiediensten hield de man aan in een woning in Arnhem.

Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. De man ontsnapte zaterdag aan het einde van de middag in Arnhem. Waarvoor hij tot tbs is veroordeeld, is niet bekendgemaakt. De man zat vast in de kliniek De Kijvelanden in Poortugaal.

Eind maart ontsnapte een 29-jarige tbs'er uit dezelfde kliniek tijdens zijn verlof aan zijn begeleiders. Hij werd op 11 april weer opgepakt.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

En deze twee mogen weer zo snel mogelijk op weekend verlof?
Want ze moeten, koste wat het kost, zich weer aan gaan passen in de maatschappij.
Zo zit " onze " wetgeving toch in elkaar?

Stoppen met verlof geven, zij hebben geen TBS gekregen vanwege zweetvoeten.

Ik vind zweetvoeten anders best een reden voor TBS

N.B. Zònder verlof!

Hahaha goedemorgen, ja voor sommige zweetkakkies sla je echt op de vlucht! : (

Wanneer snappen ze nou 's dat ze die TBS'ers gewoon helemaal geen verlof meer moeten geven??!!!! Elke keer opnieuw een ontsnapte gek, terwijl er al genoeg rondlopen die geen TBS hebben! Hoe vaak moet dat kalf in hemelsnaam nog verdrinken voordat ze die put eindelijk 's dichtgooien!!! Je moet er toch niet aan denken dat zo'n malloot (want sorry, dat ben je als je TBS hebt) je kind iets aandoet ??!!!!! Dat noem ik nou pas eens een reden tot paniek in Den Haag!! Serieus, als zo'n freak ooit mijn geliefden iets aan doet......ik sta niet voor mezelf in en zal Den Haag op stelten zetten!

Als jij niet voor jezelf in staat, dan kom je aardig dicht in de buurt van de categorie mensen die TBS heeft gekregen. Dat heet niet toerekeningsvatbaar.

Jij (en met jou een hoop anderen) begrijpt blijkbaar niet wat TBS is. Verlof is een essentieel onderdeel van de behandeling. Zonder verlof is een behandeling vrijwel zinloos. Als we niet willen dat TBSers verlof kunnen krijgen, dan kunnen we net zo goed stoppen met het opleggen van TBS. Dat scheelt een hoop geld. Het betekent dan wel dat mensen die nu na hun gevangenisstraf in een TBS kliniek worden opgenomen, gewoon zonder behandeling rondlopen. Die paar ontsnappingen per jaar, waarbij meestal niets gebeurt, staan tegenover de grote kans op recidive als je mensen niet behandelt.

Niks TBS gewoon levenslang opsluiten of de stoel! ze zitten daar omdat ze andermans leven hebben verziekt!!!

Toch ongehoord, je krijgt toch geen TBS als kerstbonus. Direkt intrekken dat weekeind verlog!!!

De politie maakt geen haast.ze vinden occupiers veel gevaarlijker,want daar maken ze zich druk om,maar een tbs er,ach wat doet die nou helemaal?een moord of een zedenmisdrijf?

Ik geloof dat er meer voorlichting moet komen uit de TBS--hoek.
Er zijn hier alleen maar mensen zonder kennis van zaken die veroordelen.

Scheldende schrijvers: Verdiep u eens d.m.v Google in T.B.S.

Eerst weten waarover je zo grof tekeer gaat a.u.b
Aantoonbaar domme reacties zijn de schrijvers WEL aan te rekenen!

Het is meestal een TBS'er die wel zedenmisdrijven op zijn conto heeft staan! Niet echt een prettig idee! Herinner mij nog een ontsnapte knul uit de Kijvelanden die in de gauwigheid een vrouw verkrachtte en een oudere man had beroofd in Hoogvliet. Snap niet wat er dan grof is aan sommige reactie's, het zal jouw dochter maar zijn die gepakt wordt!

Ivo grijp is in!!!levensgevaarlijke situaties voor heel Nederland!

De naam van de instelling wordt met ingang van heden veranderd in "De Kuierlatten".

:-D

laat eerst maar eens onderzoek gedaan worden naar de kijvelanden.... gebeurt veel te vaak dat er iemand ontsnapt...

ADT uit Capelle aan de IJssel bewaakt TBSers met een enkelband op de ABC eilanden, waarom niet ook hier?

Krijgen die begeleiders die deze personen steeds kwijtraken geen straf? Als die beg. uitzendkrachten waren dan waren ze allang de laan uitgeschopt, maar nu zijn het of ambtenaren of amnder duur stichtings personeel.

SAy