(advertentie)

Opnieuw overlastgever IJsselmonde opgepakt

De politie heeft opnieuw in arrestatie verricht in de zaak van de overlastgevende jongeren in de Rotterdamse wijk Hordijkerveld. Dit keer gaat het om een 14-jarige jongen. Hij stond op een foto met een vuurwapen in zijn broeksriem.


De jongen is donderdag opgepakt. Het wapen op de foto blijkt een balletjespistool te zijn.

Eerder deze week werden al vier andere jongeren aangehouden in het Hordijkerveld. De deelgemeente IJsselmonde had beloofd harder op te treden tegen de overlastgevende jongeren in de wijk.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

14 jaar en dan al zo ver afgegleden. Straffen en gedwongen opleiding volgen om voor ouderen te zorgen of de bossen te onderhouden.

De bron aanpakken, de ouders dus. Er word net op het nieuws gezegd dat de bijstandsuitkering van de ouders gekort gaat worden. Heel goed!!!!

Voor dergelijke jongens zou dienstplicht erg goed zijn. Discipline, het leren om doelen te stellen en hard werken!

Ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is.
Een militair leert namelijk niet alleen discipline, maar ook hoe om te gaan met (echte) wapens en om snel en efficiënt te doden.
Dus op het moment dat ze die dienst verlaten zijn ze nog beter getraind.

Opsluiten en heel lang nadenken wat je er mee gaat doen

Ben het met Gerrit eens weer naar de Verplichte dienstplicht...
Anders een taak straf geven bij de mariniers op het toepad

Dienstplicht in het land van herkomst dan graag. Ouders en de rest van de familie kan dan gelijk voorgoed mee. Aub nooit meer terug naar mijn Nederland

Rust daar heb je ook wel weer gelijk in maar de meeste zijn hier geboren....

Wel geboren, maar niet getogen!!!

Het zijn wel hele stoere jongens zeg 14 jaar en dan al zo leven hebben goede opvoeding heeft hij gehad van ze ouders super

Ze moeten ze op de boot zetten naar het land van hun voorouders, kunnen ze daar de aap uithangen.

Zolang de ouders ook met vuurwapens op straat lopen gaan deze jongens niet veranderen. Ook hun ouders hebben de slag gemist.

Kansloos dus en KEIhard aanpakken aanpakken graag

Overal wordt het een zooi met de jeugd. Of je nu rijke ouders hebt en in Belgie woont, of 3 hoog achter Rotterdam Zuid. Ook hier in Ridderkerk staan jochies van 15-16 jr te snuiven in de bushokjes.

@Cornelis,

Dat meen je niet?
Hoe is de coke bij jullie?

Ff zonder dollen, kei en keihard aanpakken, ook de ouders.

Uithuwelijken aan de lelijkste vrouw uit zn durp!
Wie lelijk doet lelijk ontmoet

hahaha peter ;)

We moeten hier niet raar van opkijken al die jaren vol verheerlijking van geweld je ziet niets anders dan geweld op tv en andere media!Dan raar vinden dat de kinderen dit als normaal gaan beschouwen met alle gevolgen van dien!En dan hier de aap komen uithangen met stuur mensen terug naar waar ze vandaan komen.

Dienstplicht maar dan zonder wapens graag,anders leren die wezenloze er ook nog mee omgaan

Dat weten ze al hoe het werkt!!!

Wel zeer opvallend dat het elke keer weer die ene specifieke bevolkingsgroep is die dit soort toestanden veroorzaakt..

Eruit met die gasten. Klaar

Richard: Als je niks steekhoudends te melden hebt, lazer dan op en get a life.

Gwooon vinger in kontgaatje douweeeee kom wel goed dan

Het valt me te vaal op dat de ouders automatisch de schuld krijgen omdat ze "het" niet goed doen.

Ik kan die mensen vertellen dat dat best waar kan zijn maar niet in alle gevallen, ik ben namenlijk zo'n beetje een ervaringsdeskundige met een zoon die aardig onstpoord was.

We hebben 3 kinderen, 2 van 25 en de jongste is nu 22, de oudsten nooit geen gelazer meegehad, op school ook redelijk tot goed verlopen en beide een goede baan.

De jongste, na te zijn overgegaan naar het voortgezet onderwijs werd het hopenloos, spijbelen, wij brachten hem naar school en via d achterdeur verdween hij weer als sneeuw voor de zon samen met een paar "vrienden". Pas na 4 maanden kwam de school vragen waar onze zoon was, lekker vlot dus.

Na vele jaren nachtmerries en hulp van diverse instanties heeft hij nu sinds een jaar zijn draai gevonden, hij leert weer.....en dat gaat gelukkig goed.
Ik kan hier een zeer lang verhaal over schrijven maar heb ik (nu) geen zin in.

Maar om automatisch ALTIJD de ouders de schuld te geven vind ik veel en veel te ver gaan, die mensen hebben zeer zeker zelf geen kinderen.

Ten slotte; rot op met die achterlijke commentaren!!

@ John, Hellevoetsluis

In grote lijnen ben ik het zeer zeker met je eens, wat jij tracht goed te doen met normen en waarden in de opvoeding, kan met 1 maand al verpest zijn! Natuurlijk is het wel zo, dat het afwachten is of je kroost er "vattelijk" voor is om met etterbakken mee te lopen of wijs is en dat niet doet. Ook ik heb 2 zoons, volop in de pubertijd en hoop echt dat ze de goede kant kiezen en niet de verkeerde! En helaas zijn de meeste reacties van mensen zonder kinderen inderdaad. Ik weet als ouder zijnde dat ik mijn best doe om mijn kinderen groot te brengen als sociale, goed nadenkende en wijze kinderen en dat kun je lang niet altijd zeggen van de "nesten" waar veel criminelen uit komen..

@John en Joyce zekers!!

We moeten dit probleem even goed scheiden. Er is een deel mensen die zelf zo primitief zijn en zich hufterig gedragen, welk cultuur dan ook, de ene cultuur neukt kinderen, of strijkt onterecht bonussen op en het personeel kunnen fluiten naar hun baan, de ander schopt mensen zomaar in elkaar, dan heb je nog een soort die overvallen +moord etc etc, een bepaalde groep mensheid die gewoon erg laag in het leven staan.

Als jouw kind daarmee in contact komt een keer, een paar keer of altijd en jij als ouder als brugman praat met je kind wat wel en wat niet goed is, en je doet je stinkende best , wat dan? We straffen het kind, leggen sancties en verbieden om met hufters om te gaan. Sommige kruipen door het oog van de naald, en andere gaan ''mee doen''.

En daarom zeg ik pak ook de ouders aan, ouders die zelf hufters zijn niet hun best doen met opvoeden en eigelijk een fout voorbeeld geven. Want zolang er dit soort ouders bestaan kan je maar 2 dingen doen, verhuizen of vechten dat je kind er niet mee besmet raakt. Maar als die ouders eens werden aangepakt door geldboete, zelf gaan zitten of onder curatele staan scheelt dat wel ...

Er zijn twee soorten ouders. Ouders die het geen moer kan schelen, die zelf met een pistool rondlopen. En ouders die hun stinkende best doen maar waar het niet bij wil lukken wat voor moeite ze ook doen.

De eerste soort mogen ze van mij keihard aanpakken.

Het "praten met de ouders over hun probleemkinderen" is een veel gehoorde reactie. Vooral van die zgn. hulpverleners die hiermee zichzelf aan het werk en de gezondheidszorg duur houden. Dit is niet de juiste aanpak en een zgn. afleidingsreactie. Niet doen dus!

Kijk over welke probleemkinderen we het hebben. 14-jarigen en ouder. Die luisteren op die leeftijd niet meer naar hun ouders, zetten zich er eerder tegen af en doen het tegenovergestelde. Deze jeugdigen zijn wel tot de jaren van het onderscheid gekomen, nemen zelf hun beslissingen en zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Niet de ouders aanpakken dus maar vooral die jeugdigen zelf. Als deze jeugdigen opvoedkundig ontspoord zijn, dingen doen die simpelweg niet kunnen, dan moeten ze heropgevoed worden. Goedschiks, door hun ouders, is niet gelukt. Kwaadschiks blijft dus over.

Disciplinaire heropvoedingskampen zijn een oplossing. Net zo lang drillen tot ze normaal gedrag gaan vertonen. Helaas is door een bepaalde kliek, die nu op de rechtersstoel zitten, dit voorstel weggehoond. Alles moest mogen, alles moest kunnen. Nu zie je de gevolgen hiervan.

Komt die Russische staatsleider niet binnenkort naar ons land? Misschien iets met hem maar eens op een akkoordje gooien want Siberië maakt onderdeel uit van zijn land. Ruimte en heropvoedingskampen voldoende daar. Die jeugdigen moeten daar maar eens een poosje naar toe, tot ze als eervol staatsbuger terug keren.

Het is geen excuus, deze jongeren moeten ze zeker weten hard aanpakken!! Maar dit is in deze wijk wel te verwachten. Hordijkerveld was een aandachtsgebied waar veel geld in is gestoken, nu gezien de aanbesteding zijn alle actieve organisaties weg (Jongerenwerk, Perspect, TOS etc) en is er niks meer te doen voor de jeugd / jongeren en tevens minder toezicht!!

Ja, PIT010 is er. Echter is dit geen organisatie die uitvoerend met de jeugd en jongeren aan de slag gaat.

Kortom: ik sta van zulke jonge overlastgevers niet gek te kijken. Helaas wordt het steeds erger en erger.....

Natuurlijk zijn ouders verantwoordelijk voor hun kinderen, echter weet niemand met de volle 100% hoe hun kinderen zich buiten gedragen. Hard aanpakken dus!

Hier kunnen we wat van leren.
De Marokkaanse gemeenschap in Nederland heeft geklaagd dat er te weinig Marokkanen op TV te zien zijn en eisen dat dit zal verbeteren naar de toekomst toe.

Reactie van de AVRO:

We zullen vanaf volgende week “”Opsporing verzocht” ”2x per week uitzenden. We hopen dat we hiermee tegemoet komen aan jullie eisen!!