Rotterdamse raad debatteert over OV-chipkaart

De gemeenteraad van Rotterdam discussieert donderdag tijdens de actualiteitenraad over de OV-chipkaart. Het debat is aangevraagd door GroenLinks.

De partij waarschuwde twee jaar geleden bij de invoering van OV-chipkaart al voor de fraude. Nu maakt GroenLinks zich vooral zorgen om wat de fraude en de aanpassingen de RET gaat kosten. De RET is aandeelhouder van Trans Link Systems, dat de kaart uitgeeft. De RET is op zijn beurt weer eigendom van de gemeenten die tot de Stadsregio Rotterdam behoren.

Leefbaar Rotterdam steunt het debat ook. Woordvoerder Ronald Schneider wil dat wethouder Jeanette Baljeu duidelijk maakt welke maatregelen worden genomen om een mogelijk verlies te beperken. Leo Bruijn van de PvdA wacht liever eerst de antwoorden van de minister van Infrastructuur tijdens het kamerdebat af.

De OV-chipkaart, bleek dinsdag, is gemakkelijk te kraken. Dat toonde onderzoeksjournalist Brenno de Winter in een reportage van RTV Rijnmond. Ook doet Trans Link Systems, eigenaar van de kaart, niet direct iets aan de kraak.

Maikel Coomans blikt vooruit op het debat

27 januari - Voortuitblik debat ov-chipkaart by rtvrijnmond

Een overzicht van de berichtgeving en reportages is te vinden in het speciale OV-chipkaartdossier.