(advertentie)

Ouders komen om bij ongeluk in Capelle

Een man en vrouw uit Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk. Vijf mensen, onder wie hun drie dochters, raakten gewond, meldt de politie

Het ongeluk gebeurde rond kwart over één op de Burgemeester van Dijklaan. Twee auto's botsten daar frontaal op elkaar. De vrouw van 38 overleed ter plekke. De 42-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later. Hun drie dochters van 15, 16 en 19 jaar zijn gewond geraakt. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Ook moest de brandweer twee beknelde personen uit een auto bevrijden. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Audio: Ouders komen om bij ongeluk in Capelle

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Vreselijk............. heel veel sterkte allemaal.

Verschrikkelijk, sterkte..

Een enorm verlies,

Heel veel sterkte toegewenst.

veel sterkte

Meiden, heel veel sterkte.

vreselijk in 1 klap je beide ouders verliezen.
meiden sterkte en steun elkaar.

Jeetje wat erg..... Ik wens deze meiden heel veel sterkte toe.
En ik hoop dat ze goed opgevangen worden.

wat een drama! die meiden in 1 klap beide ouders verloren...heb er echt kippevel van!!
heel veel sterkte...

ik wil de dochters heel veel sterkte toe wensen bij het verlies van hun ouders,en ook de rest van de familie wil ik op deze manier sterkte wensen

een groot verlies
heel veel sterkte

daar word je toch even stil van zo'n bericht :-(

Verschrikkelijk !! Veel sterkte !

de straat ligt vlakbij waar ik woon, het is vreselijk om je beiden ouders te verliezen. Ik wens de meiden heel veel sterkte de komende tijd. en ook de rest van de familie.

Dit vreselijke nieuws kreeg ik vanmorgen vroeg te horen. Lieverds, zal jullie nooit vergeten.

Echt heeeeel verschrikkelijk dit, vlak achter ons huis gebeurt, wat erg! Zullen ze dan nu verdomme wel wat aan die racebaan hier achter doen? Moet er altijd eerst zoiets vreselijks gebeuren? Heel veel sterkte toegewenst aan de drie dochters en familie.

Je hebt helemaal gelijk. ik woon zelf ook 100mtr van het ongeval. 15min ervoor reed ik hier nog langs en bracht ik nog twee oppasmeisjes naar huis toe.
Het verkeer in de buurt is echt aan het verhufteren. Meestal zijn het niet eens mensen die in de buurt wonen, maar even een boodschap gaan doen in dat aftandse winkelcentrum. Maar ja dat was hier niet het geval. Waarschijnlijk op visite geweest en lekker naar huis gaan, totodat het noodlot toeslaat.
Het vreemde is dat ik één van de autos waarschijnlijk nog in mijn straat heb zien staan, en er naast geparkeerd heb.
Twee maanden geleden de fietser op de hoofdweg, nu dit. Wie is er volgende keer aan de beurt? Eén van onze kinderen, omdat die op onderzoek gaat naar een speeltuin, en in een onbewaakt ogenblik de straat oversteekt en door een verkeershufter wordt aangereden?
Als de gemeente nu eens eindelijk wat gaat ddoen aan de veiligheid in de buurt, en de buurt veiliger maakt dan zal dit heel wat tevreden mensen opleveren.

Betreffende de aanpak moet er iets structureels gebeuren op de van dijklaan. Drempels zullen niet werken ivm het verkeersaanbod. Stevige rotondes plaatsen zal beter werken. En dan deze zodanig aanpassen dat je ze ook niet rechtdoor kunt nemen door afgeschuinde randen op het plateau maar gewoon ouderwets rechte stoepranden. Leren ze het een keer af als ze hem toch rechtdoor nemen en twee velgen naar de klote rijden.

"J" (Capelle aan de Ijssel)
Beste J waar op de Burgemeester van Dijklaan moeten ze volgens jou rotondes maken ?? Dit is een stuk rechte weg met maar twee zijstraten rechts als je van de Shell station richting Schollevaart rijdt namelijk de Beatrijs Erf en de Herenburg dus ik zie géén mogelijkheid voor rotondes op de Burgemeester van Dijklaan.

Prima,

Op deze manier krijgen we eindelijk een maatschappelijke discussie. Misschien heb je een andere idee om verkeersveiligheid te waarborgen en de snelheid eruit te halen?
Dat is juist het probleem dat het een lange weg is.
Als je vanaf de Hobo opdraait zie je door de verhogen ivm de fietstunnel bijna niet of er verkeer achter zit.

En de rotondes maak je natuurlijk bij de afslagen
Er ligt een strook langs de spoorweg, wat m.i. altijd het doel had om de spoorweg te vergreden naar 4 sporen i.v.m toename van het goederenverkeer.
Dit wordt nu opgevangen door de betuwelijn, dus zal nimmer meer verbreed worden.
Deze strook kan op diverse plekken gebruikt worden als men infrastructuurtechnisch meer oppervlakte nodig heeft.

Rotondes kunnen er gemakkelijk komen. Er is daar alle rede toe.
Afgelopen vrijdag kwam er zo'n aso langs met minimaal 100 km per uur.
Dit is al het zoveelste dodelijke slachtoffer op de van Dijklaan.
Zelf ben ik ook al een keer aangereden door iemand die al bellend veel te hard reed.
Maarja bewijzen kun je zoiets niet helaas.

Flitspalen of rotondes.

Veel sterkte met het verlies.

Dat van die rontondes is belachelijk ,want die rontonde bij het benzinestation (shell) is ronduit gevaarlijk voor de fietser.

Ik kom er vaak langs en dan denk je dat de auto rond gaat ,maar slaat ineens voor je af ,en het zijn niet altijd de 18 tot 25 jarige met een pet op.

Ik wil hiermee ook mijn medeleven tonen aan die 3 meiden die op zo'n leeftijd hun ouders verliezen.

Op de brg. v dijklaan geldt nu een geslotenverklaring voor fietsers dus deze zullen nooit last hebben van deze rotondes.
Er lopen meerdere veilige fietspaden onder deze weg door.
Bij de sheel geef ik je volkomen gelijk. Maar als je goed kijkt bij de shell maakt de oversteekplaats geen deel uit van de rotonde, al geef ik je wel gelijk dat deze verrekt dicht achter de rotonde ligt.
De meeste automobilisten gaan "voor de veiligheid" op de rem staan om de fietsers voorrang te gevn, hoewel deze geen voorrang hebben.
Als je de verkeersveiligheid wilt vergroten, moet er ook een structurele oplossing gezocht worden voor deze onveilige situatie.

Maar zoals ik in het bovenstaande bericht al aangaf, wat zijn andere mogelijkheden?
Laten we naar een structurele oplossing zoeken, waarmee iedereen veilig de weg op kan.

ja helemaal gelijk er word hier in schollevaar te hard en gevaarlijk gereden. de gemeente moet echt wat aan de veiligheid doen. wat moet er nog meer gebeuren voordat ze serieus wat gaan doen? er is wel een gezin uit elkaar gehaald.

sterkte meiden

Hier zijn geen woorden voor. Dit is echt verschrikkelijk. Ik hoe ik het moet zeggen,...onwijs veel sterkte.

Alle familieleden heel veel sterkte! In het bijzonder de drie dochters. Dames, heel veel sterkte!

Jeetje het zoveelste ongeluk op die plek maar nu met dramatische gevolgen verschrikkelijk en Michael je hebt gelijk het is en racebaan dat moet echt wat aan gedaan worden maar inderdaad eerst moet er zoiets ergs gebeuren ik zit hier met dik kippenvel.heel veel sterke voor de familie.

Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Het is echt verschrikkelijk. Dan zie je zo'n prachtige foto van een vrouw met haar drie dochters op facebook. Heel veel sterkte voor de dochters, de familie van Corina, haar dierbaren en haar collega's van Vervoer op Maat.

en uiteraard ook heel veel sterkte aan de familie en naasten van papa

We zijn helemaal kapot van dit bericht. Zulke lieve mensen weggerukt uit het leven. We wensen de drie meiden en de hele familie enorm veel sterkte met dit onredelijke en onbegrijpelijke verlies.

Dit gun je niemand........ heel veel sterkte.

Wat een vreselijk ongeval! Alle nabestaande heel veel sterkte!

Wat een verschrikkelijk kippenvel bericht.
Meiden heel veel sterkte voor de vreselijke tijd die
Die komen gaat.
Handtekeningenaktie dan maar voor taxa aan rond schollevaar???

dit is verschrikkelijk allemaal veel sterkte.
En natuurlijk ook de andere familieleden heel veel sterkte.

triest

Koude rillingen, dit is echt vreselijk!!! Meiden wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe in de toekomst. Ook de andere nabestaande heel veel sterkte!!

O, wat vreselijk! Afschuwelijk voor die meiden. Heel veel sterkte..!

Zet er flitskasten neer net als op de Capelseweg, ik heb wel de indruk dat het daar goed werkt. Verder een heel naar bericht, je zal die meiden maar moeten vertellen dat papa en mama er niet meer zijn, pffffff.......
Voor zover het helpt, sterkte de komende tijd.

Flistpalen helpen niet te voorkomen dat een auto op de andere kant van de weghelft terecht komt en frontaal op een andere auto rijdt!!!!!

Die flitspalen op de Capelseweg helpen ook niet, wordt er alleen maar gevaarlijker op aangezien iedereen vlak voor dat ding op de rem gaat staan.

Veel sterkte aan de familie en bekenden van de slachtoffers!!

Dit bericht hou me al de hele morgen bezig sinds ik het las.....als kinderen in 1 x je ouders kwijt te raken...heel veel sterkte voor nu en de moeilijke tijd die komen gaat..

Hallo allen,

Ik wens jullie allemaal sterkte in deze hele zware periode.

heel erg wat er is gebeurt. Drie jonge meiden in die hun ouders verliezen. Verschrikkelijk.
Alleen heeft sterkte wensen op dit forum helaas niet zoveel zin.
De meiden lezen dit toch niet, die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

Klopt die hebben inderdaad wat anders aan hun hoofd, liggen in het ziekenhuis en moeten zelf herstellen van hun ernstig letsel en het feit dat papa en mama er niet meer zijn. Maar er lezen hier wel bekenden van deze lieve familie mee en die zullen alle lieve berichtjes echt wel aan hun doorgeven waarneer de tijd er rijp voor is. Er zijn 2 hele lieve mensen weggerukt, allebei met een zeer goed en groot hart. En 3 hele lieve meiden moeten nu verder, maar hoe????? Dus inderdaad heel veel sterkte meiden met dit ontzettend groot verlies en de zware tijd die voor jullie ligt. Jullie staan er niet alleen voor, genoeg lieve mensen om jullie heen die daarin zullen begeleiden en bijstaan. Sterkte!!

Ik lees hier heel veel medeleven met de slachtoffers en de nabestaanden.
Terecht!! Ik sluit mij daar volledig bij aan.
Ik mis echter het medeleven met al die hulpverleners die met de gevolgen van dit dramatische ongeval zijn geconfronteerd: politie, brandweer, ambulancedienst, etc.
Ook al zijn het professionals, ook voor hen moet dit een enorme traumatische ervaring zijn, die heb nog lang zal bijblijven.
Sterkte aan alle hulpverleners en dank voor uw inzet.

Het medeleven met de hulpverleners is ook niet echt het eerste waar je aan denkt Hans. Lijkt mij logisch dat mensen eerst aan die 3 meiden en familie denken toch?
Maar goed, alle respect voor de hulpverleners, daar heeft het absoluut niet aan gelegen.

Bedankt namens een betrokken hulpverlener.
Ook al zijn we professionals, dit komt altijd binnen.

voor de dochters heel veel sterkte.
de brandweer zit het ook niet mee vorige week een jongetje uit de plas vissen en nu 2 ouders uit een auto halen.

voor de dochters heel veel sterkte.
de brandweer zit het ook niet mee vorige week een jongetje uit de plas vissen en nu 2 ouders uit een auto halen.

heel heel erg,ik wens de dochters heel veel sterkte toen. En antuurlijk ook de rest van de familie en bekenden.
Dit gun je niemand