nieuws

Rotterdamse gemeenteraad bespreekt verplichte anticonceptie

ROTTERDAM - De Rotterdamse gemeenteraad debatteert binnenkort over verplichte anticonceptie na falend ouderschap. De wethouders Kriens en Geluk schrijven een discussiestuk hierover op verzoek van Leefbaar Rotterdam en de PvdA.
De aanleiding voor de discussie in de raad over dit gevoelige onderwerp zijn de drama's met het Maasmeisje en baby Talysa. Deze kinderen vonden de dood door toedoen van de ouders.
Dat dit zeer gevoelige onderwerp weer op de agenda komt is opvallend. Marianne van den Anker, wethouder in Rotterdam in de periode 2004-2006 schreef op 14 februari 2006 op haar weblog dat verplichte anticonceptie uit de taboesfeer moet worden gehaald en dat een gedwongen abortus bespreekbaar moet zijn. De Rotterdamse en landelijke politiek spraken er destijds schande van.
Filosoof Hugo Verbrugh heeft jarenlang college gegeven aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam over het onderwerp menselijke integriteit. Hij vond destijds het standpunt van Van den Anker 'onethisch' en is ook nu verbolgen dat de verplichte anticonceptie, via de zogeheten prikpil, weer onderwerp van discussie is.
De wethouders Kriens en Geluk wilden niet niet voor de camera van TV Rijnmond reageren, maar laten telefonisch weten dat het debat vooral zal gaan over de morele en juridische dilemma's van verplichte anticonceptie.
Nog voor de zomer zal het thema worden behandeld.
Oud-wethouder Marianne van den Anker pleitte destijds tevergeefs voor verplichte anticonceptie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl