(advertentie)

Straatverlichting ook overdag door storing

Door de stroomstoring van donderdag in Rotterdam-Noord heeft de straatverlichting vrijdag ook enkele uren overdag aangestaan.

Donderdag zaten bijna 1400 huishoudens een uur zonder stroom. De electriciteit viel om 21.22 uur uit in delen van Terbregge, de Klaverbuurt en Ommoord.

Volgens de gemeente Rotterdam ondervond het signaal waarmee de verlichting aan- en uitgezet wordt nog wel hinder van de storing. Daarom besloot Stedinde straatverlichting in Ommoord, Nieuw Terbregge, 's Gravenland, Kralingen, Crooswijk en Schiebroek permanent aan te laten.

Monteurs van Stedin hadden de storing vrijdag rond 14 uur verholpen. Op dat moment doofde de straatverlichting weer.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Volgens mij is er ook een probleem met het signaal van de nachtstroom, want hier was de boiler vannacht niet aangegaan, met als resultaat koud water, stinkende mensen en een vuile afwas. Ik ben benieuwd wat de invloed hiervan is op de elektriciteitsrekening en wat Stedin en de diverse Energie-beunhazen (Eneco, Nuon, Essent etc.) hieraan gaan doen.

Precies hetzelfde hier in Kralingen. Vanmorgen een koude boiler! Dus graag wel de puls voor nachtstroom uitzenden anders kan ik morgen weer nauwelijks douchen.

Op jullie boiler zit toch wel een tijd schakelaar van 2 uur kan je die toch activeren.En als het water morgens al koud is na 6 uur zou ik maar eens naar de isolatie kijken van de boiler of gebruik je de hele nacht warm water.

Als het water helemaal niet is opgewarmd is het dus koud... Ik heb geen tijdschakelaar in mijn meterkast zitten

ook niet op de boiler

Natuurlijk kan dat wel, maar dan betaal je wel het dagtarief (en ja, aan het eind van een dag warm water gebruiken is de boiler echt wel koud, heeft niets met isolatie te maken).
En hoeveel mensen komen er na 23:00 achter dat de nachtstroom niet werkt? De meeste mensen liggen dan al in bed, je gaat toch ook niet elke avond nog even de wekker zetten om midden in de nacht te controleren of Stedin wel het juiste signaal heeft verstuurd?

Hee, zojuist springt hier de straatverlichting uit, en ik hoorde ook de stroommeter omschakelen (van dag- naar nachtstroom denk ik)

Komkommertijd.

Wordt de boiler aangezet met de puls pf schakelt de puls van telwerk I naar telwerk II op de meter? Ik heb geen boiler maar wel een dag/nacht meter en die wordt geschakeld.

Het dag en nacht telwerk wordt door een puls omgeschakeld van 1 naar 2 en van 2 naar 1 dit houd in dat de hele installatie van goedkoop naar duur / en van duur naar goedkoop gaat,het is een oud gezegde ik heb een boiler op nachttarief, maar alle apparaten kregen de zelfde stroom.Waar het vroeger om ging,dat was om het stroom verbruik van overdag te verplaatsen naar de nacht, dit hield in dat de centrales het opwekken van de elektriciteit in de centrales beter in de hand hadden,vroeger werd er minder stroom afgenomen in de nacht
uren,vandaar dat men het boiler tarief in het leven riep.Dus Rick al heb je geen boiler je krijg toch gewoon het goedkoper tarief.
Ps vroeger bij ons thuis werd er na elf uur veel meer gedaan met het goedkoper tarief,wasmachine,strijken,stofzuigen, alles wat wij vonden wat te duur in verbruik was deden mijn ouders dat. Of morgens voor 7.00 uur.