Hondenbezitters schrikken van mishandeling in park

De politie heeft nog geen spoor van de man die een hondenbezitter in het park de Twee Heuvels in Rotterdam-IJsselmonde zwaar heeft mishandeld.


Afgelopen maandagmiddag kreeg het slachtoffer een woordenwisseling met een man die samen met een vrouw op een bankje in het park zou hebben gezeten. Dat gebeurde nadat zijn hond naar de twee had geblaft.

De dader kwam de 51-jarige man later weer tegen in het park, waarbij de dader zijn wapen trok en hem zwaar mishandelde. Er is daarbij ook geschoten. De man ligt nog in het ziekenhuis en kan niet worden gehoord. Zijn toestand is volgens de politie zorgwekkend.

Schrik
Inmiddels zit de schrik er bij de bezoekers van het park goed in. Een deel van de hondenuitlaters zou het park inmiddels mijden. Ook zijn er bezoekers die alleen nog in groepjes hun hond in het park uit laten.

Verschillende hondenbezitters zeggen dat er normaal niet veel aan de hand is in het park. De meesten kennen elkaar ook. Al zijn er ook mensen die er liever niet alleen door heen lopen.

Getuigenoproep
De politie heeft een bord in het park laten plaatsen met een getuigenoproep. Het bord is geplaatst vlakbij de plek waar de man afgelopen maandagmiddag om half vijf werd mishandeld.

Audio: Verslaggever Erik Lemmers sprak hondenbezitters in het park de Twee Heuvels

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Als de hondenbezitter in het park De Twee Heuvels geraakt is door een kogel, dan lijkt mij dat meer "poging tot moord".

Als er geen voorbedachte rade is, dan noemt men dat doodslag. Maar het is al verschrikkelijk genoeg. Mijn medeleven gaat uit naar het slachtoffer.

Ansie (Rotterdam) Hij heeft al die tijd met een pistool op zak gelopen, als je die dan ook nog gaat gebruiken dan vind ik dat poging tot moord!

het is toch te triest voor woorden hoop dat het slachtoffer snel opknapt.
en dat de dader nog sneller opgepakt kan worden .

Wat erg en wat is er met de hond gebeurd nu zijn baasje in het ziekenhuis ligt?

Wat een walgelijk figuur, wie doet zoiets nou?
Een grote egoist is het, hij voelt zich niet goed en boos dus slaat hij iemand bijna dood en om het trauma nog even wat te verzwaren schiet hij ook nog!
De honden moeten aan de lijn maar deze gek is te gevaarlijk om los te lopen!!

Het is een losloop gebied daar...

Dus het slachtoffer ligt in het ziekenhuis en kan niet worden verhoord, maar hoe weet de politie dan dat de dader een man die op een bankje zat met een vrouw, en dat later de dader en slachtoffer elkaar opnieuw tegenkwamen?
Waren er getuigen dan?

Weer een idioot die waarschijnlijk in het "Delta" thuis hoort.

Richard je moet eerst goed lezen voordat je iets zegt.
Die man liep eerst met zijn hondje langs het bankje,
waarop die hond tegen die persoon op het bankje begon te blaffen
daarna zijn ze elkaar weer tegen gekomen en vervolgens heeft die
laffaard het wapen getrokken.
Die vent moeten ze met het zelfde wapen afschieten,
dan kan en doe hij het nooit meer.
Opruimen die vent.

Richard leest het goed hoor!

Hoe weet de politie anders hoe dit is ontstaan?
Of heeft de dader dit verteld!

Mensen met honden zijn walgelijk.. Maar om nou te schieten.

zou u dat mischien even toe kunnen lichten?

Vreselijk het hondenbeleid in de stad overal lopen ze met honden je kan niet kijken of er loopt wel een typ met een of meer honden op straat te banjeren,laten die viezerikken gewoon schijten,en dan dat uitgeschud van die haren als je naast zon beest staat vreselijk.
Ook nemen ze die honden de winkels in gewoon met hun natte snuit aan alle artikelen snuffelen hun haren op kleding achterlaten echt vies en onhygienisch,ook dat honden steeds in het park loslopen op gebieden waar dat niet mag is erg iritant

Haha,Berdien! Ga in een hutje op de hei wonen, daar heeft niemand last van jouw gezever en jij niet van hondenbezitters, die jij allen over een kam scheert. Ik heb een mooi geschoren hondje, die nooit meegaat naar de winkels. Zijn ontlasting ruim ik op en ik betaal ook nog eens belasting voor mijn viervoeter. Ik laat mijn hondje los lopen, en dat is mijn verantwoording.
By the way, het is irritant en geen iritant, als we toch gaan zeveren.

Dus jij vindt mij walgelijk omdat ik een hondje bezit,Joop? Ken jij mij dan?
Domme opmerking van je!

Je heb mensen die houden van honden de andere van katten de ander weer van een ander dier en je heb mensen die houden er helemaal niet van.
Maar als je dan netjes je hond uitlaat in het park (je verandwoordelijkheid neemt voor je dier) dan wordt dit bestraft.
Alleen omdat de hond van deze meneer geblaft heeft tegen iemand op een bankje.

SCHANDALIG voor woorden.
Ik hoop dat het met deze meneer goed kom en dat hij nog kan genieten van zn hond en ermee kan gaan wandelen.
En ik hoop dat er mensen zijn die getuigen zijn geweest of deze persoon gezien hebben, zodat hij zo snel mogelijk opgepakt kan worden.

Maar als ik dit lees vraag ik me eigen steeds meer af, waar gaat het heen.
Om het om een klein iets of zelfs helemaal niets wordt je mishandelt geschoten en gestoken.
Ben van mening dat de kamer hier maar eens aan moet doen (en niet te soft graag ) en niet zo hard moet bezuinigen op dingen die echt nodig zijn !

Het is al erg genoeg dat zoiets gebeurt! En helemaal als blijkt dat de man ik kwestie je oom is!

Als 2 mensen op een bankje zitten, moet je die gewoon kunnen afblaffen ? Ook een hond mag z,n mening geven ? En dat kan o.a. door middel van blaffen.

Ja Joop, ik ben ook heel benieuwd naar je toelichting .. waarom zijn mensen met honden walgelijk?? Mensen zoals jij, die iedereen over 1 kam scheren, die zijn walgelijk ..

Wat ik nu net lees, daar zijn geen woorden voor gewoon vreselijk. Je moet maar met je hond in het park lopen en je hond begint te blaffen, en omdat je hond blaft word je door sommige mensen gewoon maar in elkaar geslagen of nog erger je kan er zelfs om worden vermoord. Waar gaan we in dit land naartoe ? niet op de goede weg.

Hondenhouwers denken dat iedereen hun hond zo leuk vind,als de hond snuffelt of tegen je opreit of met ze stinkende vacht tegen je aankomt staan denken die lui dat iedereen dat gewoon leuk vind,NEE hou je harige slijmhond bij je!

Dan moet je die muts van je is beter wassen !

@Koos S . (Rotterdam ) Tranen in mijn ogen... van het lachen! Maar goed, volgens mij ging het over het drama in het park en niet over de hond zelf.

honden verplicht Chippen en aan banden leggen het houwen van honden in huizen gemaakt voor menselijke bewoning!
Enkel vergunning afgeven voor het houwen van hondbeesten als men kan aantonene een vrijstaand huis te bezitten,en dat er controle is over de plaatsen waar men met de honden wil komen,zodat er geen overlast voor mensen is

wanneer komt die verplichte chip op honden?
Dan pas kan die enorme hondenexplosie stoppen,want nu krijg je automatisch bij het wonen in de stad een hond kado lijkt het overal lopen honden en op elke straat liggen drollen bij elke boom elk stukje groen vreeeeeeselijk.heel de dag dat gewandel met je wezenloze kop en een hond aan de lijn,heb je niks anders te doen ofszo

ga in een bos wonen of op de hei met je hond.

Die verplichte chip is er al. Honden zijn al sinds mensenheugenis de beste vriend van de mens. Hondenbezitters zorgen voor extra inkomsten omdat ze belastingbetalen en het gros ook nog eens de troep ander de desbetreffende hond opruimen. Misschien is een hutje op de hei wel een oplossing maar dan net niet voor de hondenbezitter

ik snap best dat niet iedereen van honden houdt ,maar volgens mij heb jij smetvrees !
als ik jou was zou ik de rest van je leven maar binnen blijven in je klinische omgeving is voor de honden op straat ook beter kunnen ze niet ziek worden als ze toevallig in je buurt komen.

Verder gaat alles goed met je??

Bespeur ik hier een bertje jaloezie,Berdien? Je kreeg vroeger als kind vast geen hondje, je bent een gefrustreerd persoon!

Berdien .. heb jij niks anders te doen ofzo .. zuurpruim .. als je af en toe met de hond zou gaan wandelen, zou dat je zeer waarschijnlijk een leuker mens maken

Een agressieve hond laten ze inslapen. Misschien ook een idee voor dit soort mensen?

Oh..en Berdien: jij bent waarschijnlijk zo lelijk dat je zelfs door een hond afgewezen bent. Vandaar die rancune.

Berdien,
Ben je nu klaar met schelden over honden? Ga lekker een boek schrijven meid, Jij maakt echt vrienden hoor!!!!!!!!!!!!

al zijn honden aggresief..nooit van nature meestal ligt dat net als bij vervelende kinderen aan ge opvoeding
ze moeten de eigenaren laten inslapen of op z'n minst een opvoedcursus verplichten en zeer zeker geen huisdieren meer laten nemen.
honden blaffen nu eenmaal dat is hond eigen...als het nu een kanarie-pietje was zou er alleen maar gepiep zijn geweest.
en een bekend spreekwoord..blaffende honden bijten niet ...toch??
honden zijn roedeldieren en moeten met soortgenoten kunnen rennen en blaffen. als de poep maar netjes opgeruimd wordt zijn honden wat mij(geen honden liefhebber wel dieren liefhebber)betreft totaal geen probleem
de man die in elkaar gemept is veel stekte en een spoedig herstel

Haha liever een hondenroedel om me heen dan een lastig portret genaamd Berdien.

OP een bankje in het park zitten met een vuurwapen in je zak. Zal wel weer een Fries geweest denk ik.

Die zie je verlopig niet meer in het park
die laffe dader hij is nu bang dat hij gepakt wordt
liefst nu nog
Ik wens die meneer heel veel sterkte

Ik wens Cor en Alida veel sterkte en hoop dat de dader snel gepakt wordt,en een forse straf krijgt.Was de dader bang dat z'n wijf werdt verkracht door de hond, lafaard met je pistooltje.

Moderne cowboys krijgen hooguit een taakstrafje ? De rechter zal wel weer mededogen hebben met de schutter ?