nieuws

Spartaan De Borst beëdigd als honorair consul Georgië

ROTTERDAM - Met Georgische volksmuziek en een bezoek van presidentsvrouw Sandra Roelofs is Nico de Borst dinsdagavond beëdigd als honorair consul van Georgië.
De feestelijkheden vonden plaats op Het Kasteel, een toepasselijke plaats aangezien De Borst fervent Spartaan is.
Als honorair consul is De Borst een soort hulp van de Georgische ambassadeur. “Ik ben er eigenlijk als aanvulling”, vertelt hij. Zijn doel is de ambassadeur wegwijs te maken in de Nederlandse cultuur en gebruiken.
Nico de Borst en presidentsvrouw Sandra Roelofs kennen elkaar via de Stichting Breath, waar De Borst bij betrokken is. Deze organisatie zet zich in voor straatkinderen in arme landen, waaronder Georgië.

Geen kritische vragen

Vragen over de ongeregeldheden in Georgië mochten op Het Kasteel niet worden gesteld. Liever stond Roelofs even stil bij de 20-jarige onafhankelijkheid van het land.
President Saakasjvili ligt in eigen land onder vuur. De laatste tijd wordt flink gedemonstreerd tegen de leider. Saakasjvili kwam aan de macht door een volksopstand, maar zag zijn imago ondr de bevolking verslechteren.
In 2008 vergokte hij zich op Rusland. Nadat Georgische troepen de afvallige regio Zuid-Ossetië in 2008 waren binnengetrokken, greep het Russische leger hard in. Georgië verloor de oorlog.
Foto: Nico de Borst

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl