nieuws

Inzittenden zwaargewond bij crash Tweede Maasvlakte

ROTTERDAM - Twee mannen en twee tieners uit Rotterdam zijn maandagmiddag zwaargewond geraakt toen hun vliegtuigje neerstortte op een landtong van de Tweede Maasvlakte. Reddingswerkers vonden het wrak van de Cessna Skyhawk pas na uren zoeken.
Het vliegtuig vertrok maandagmorgen van vliegveld Midden-Zeeland richting Rotterdam The Hague Airport. Rond het middaguur verdween het ineens van de radar en was er geen contact meer met de piloot mogelijk. Daarop werd direct een grootscheepse reddingsactie opgezet, maar mede door de dichte mist duurde het nog uren voordat het vliegtuigwrak gevonden werd.

Moeizaam

De hulpverlening ter plaatse werd bemoeilijkt doordat het wrak in het rulle zand terecht was gekomen, ver van de weg. Ondanks de uren die waren verstreken - het vliegtuig werd om 16.30 uur gevonden - bleken alle inzittenden nog in leven. Ze raakten wel alle vier zwaargewond.
De slachtoffers zijn twee tieners van 10 en 17 jaar en twee volwassen mannen van 50 en 59 jaar, allen uit Rotterdam. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man van 50 bestuurde het vliegtuig.
De oorzaak van de crash is nog niet opgehelderd. De dichte mist kan een rol hebben gespeeld, maar of dit ook de oorzaak van het ongeluk was moet nog worden onderzocht.
Familieleden van de slachtoffers die vragen hebben over het ongeval kunnen contact opnemen met de politie via 14010.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl