nieuws

Theo Sieben in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Theo Sieben is geboren in Asten, in de Brabantse Peel. Op jonge leeftijd werd hij geraakt door Amerikaanse muziek, maar hij besloot klassiek gitaar te gaan studeren aan het conservatorium. En slaagde!
Theo maakt muziek vanaf de leeftijd dat hij een gitaar kon vasthouden. Als sessiemuzikant speelde hij met veel Nederlandse acts, van folky Gerard van Maasakkers tot de Boy Edgar jazz-prijs winnares Corry van Binsbergen. Van de Raggende Manne tot het Nationale Toneel . Ook componeert hij film- en toneelmuziek. Hij speelt tegenwoordig in de band van Jelle Paulusma, PAULUSMA. En speelt regelmatig met Mathijs Leeuwis.
Hij speelde zijn modern roots-songs al op het Folkwoods Festival, Winterparade, Documenta (Duitsland), Noorderzon en Flachland Festival (Berlijn). Live wordt Theo vaak begeleid door zijn vrouw, de folk violiste en banjoiste Judith Kolen.
Zijn nieuwe album “Invite to Dance” kwam uit op 23 November 2012. De cd bevat 11 veelal recente songs, die voornamelijk zijn opgenomen in de eigen huiskamer in Amsterdam Oost. Grotendeels zang en gitaar met begeleidende viool of stem van Judith Kolen. Met incidentele muzikale bijdragen van Joost Belinfante (CCCinc) op de trombone, drummer Rob Klerkx (Moke) op de Braziliaanse percussie, en Jelle Paulusma, Wouter Rentema, Diederik Nomden van PAULUSMA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl