(advertentie)

Van Geel: 'Transfer Pellè uit eigen middelen'

Graziano Pellè tekende zaterdag een vierjarig contract bij Feyenoord. De Italiaanse clubtopscorer kost de club iets meer dan twee miljoen euro, een bedrag dat volgens technisch directeur Martin van Geel niet (gedeeltelijk) bij de Vrienden van Feyenoord vandaan komt.

'We hebben de afgelopen tijd veel spelers verkocht, dus deze transfer komt uit eigen middelen', aldus Van Geel tegenover RTV Rijnmond. 'Het vastleggen van Pellè is weer een stap in de wederopstanding van de club. We zijn keurig binnen de marges van het budget gebleven', vervolgt hij.

Wel moest Van Geel toestemming vragen aan de Raad van Commissarissen, maar dat is volgens hem heel normaal. 'Al met al is dit een prima deal voor de club.'

Van Geel was al weken bezig met onderhandelen. 'Pellè wilde erg graag in Rotterdam blijven, dus dat konden we gebruiken als drukmiddel', aldus de technisch directeur over de onderhandelingen. 'In het begin dacht ik dat het bijna onmogelijk zou zijn Pellè langer te kunnen behouden. Zijn goals zette hem nog meer in de schijnwerpers.'

Uiteindelijk werd de deal toch beklonken. AZ, dat nog één miljoen euro krijgt van Parma, is geen partij geweest tijdens het onderhandelen.

Vertrekkende spelers
Van Geel speelde met het aantrekken van Pellè niet alvast in op het eventuele vertrek van enkele toptalenten. 'Maar het zal mij niet verbazen als later dit jaar veel clubs belangstelling tonen voor verschillende spelers.'

Video: Jan Dirk Stouten in gesprek met Martin van Geel

Audio: Feyenoord's technisch directeur Martin van Geel

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Gefeliciteerd met deze aankoop.Dat hij lang mag blijven of met winst kan vertrekken.

Pelle is een oude lul als zijn kontrakt is verlopen bij Feyenoord,transferwaarde 0,0

Edwin met alle respect maar je schijnt niet in te zien wat het rendement van Pelle is bij Feyenoord en dan bedoel ik niet alleen in de wedstrijden maar ook op trainingen en dat hij wel scorend 1 op 1 loopt zie jij schijnbaar ook niet. Hij is niet alleen scorend belangrijk maar is ook altijd aanspeelbaar en weet een bal bij zich te houden zodat andere spelers aan kunnen sluiten. Hij laat dit afgelopen halve seizoen ook andere spelers beter voetballen maar ja je kan beter naar spangen of erger nog naar die ufo in Amsterdam gaan want daar lopen ook redelijk wat oudere spelers rond dan het bij Feyenoord het geval is.
Pelle is op dit moment een goede aankoop en zeker omdat hij voor 4 seizoenen getekend heeft.

Typische reactie van een supporter met een feyenoordbril zonder realiteitszin en ook gelijk weer wijzen naar die club uit Amsterdam. Pelle gaat Feyenoord de komende vier jaar, 12 miljoen! euro kosten terwijl we nog een schuldenlast hebben van zo,n slordige 16 miljoen. Feyenoord zou een zogenaamd salarisplafond gaan hanteren om uit deze schuldenlast te komen en nooit meer de fout maken om onverantwoorde risico,s te nemen. Mathijssen 3 miljoen, Pelle 12 Miljoen, Koeman .... Miljoen. Deze woorden blijken dus een fabeltje te zijn.Sportief gezien prima maar financieel op de lange termijn heb ik m,n vraagtekens. Ik ben bang voor weer een stap achteruit.

En waar haal jij die 12 miljoen vandaan?

sukkel

Oké zijn benieuwd

Het is een handige snelle spits ik hoop dat hij nog veel doelpunten maakt voor Feyenoord

Pfffffffffff Edwin wat ben jij vermoeiend zeg, heb jij het verhaal van Martin van Geel goed beluisterd en alles goed op een rijtje gezet! Of je bent echt een azijnpisser of je hebt geen verstand van voetbal of je bent stiekem toch voor een andere club.