(advertentie)

Faillissement AGOVV gunstig voor Sparta

Sparta is door het faillissement van AGOVV twee punten ingelopen op koploper MVV. AGOVV kampt met een schuld van 400.000 euro en wist geen noodplan te bedenken om die binnen afzienbare tijd af te lossen. Alle resultaten van AGOVV worden geschrapt en dat is gunstig voor Sparta.

Sparta speelde eerder dit seizoen tegen de Apeldoorners en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Koploper MVV won de wedstrijd tegen AGOVV met 3-2. Door het faillissement worden alle punten die tegen AGOVV behaald zijn ongeldig verklaard. Het gevolg is dat MVV drie punten verliest en Sparta één punt. Sparta loopt dus twee punten in op de koploper uit Maastricht.

Voor FC Dordrecht en Excelsior komt de situatie minder goed uit. FC Dordrecht won met 2-0 van AGOVV en ziet dus drie punten verdwijnen. Excelsior speelde gelijk, maar directe concurrent FC Emmen verloor van de ploeg uit Apeldoorn. Daardoor hebben de Rotterdammers nu evenveel punten als FC Eindhoven, dat van AGOVV verloor. Omdat Excelsior een wedstrijd meer gespeeld heeft dan de Brabanders, staan zij nu onder FC Eindhoven en dus laatste in de Jupiler League.

AGOVV heeft wel nog acht dagen om in beroep te gaan. Gebeurt dat niet, dan worden alle uitslagen tegen AGOVV geschrapt.

Reacties

Bekijk onze spelregels voor het inzenden van een reactie >

Godee halen en Vonk eruit.

Zuur voor de betrokkenen en de supporters. Toch jammer dat de club in een achterland met 200.000 man zelfs geen 1% van die mensen kon bedienen. Wat dat ter gaat ook moeilijk om financieel rond te komen en begrijpelijk dat niemand er brood in ziet.

Competitie verandert toch aanzienlijk, aangezien veel subtoppers gelijkgespeeld hebben tegen hen. Fortuna, Eagles, Cambuur en Sparta. Graafschap had verloren dus die "wint" ook 3 punten.

Dit soort berichten laat mij realiseren dat Sparta dit jaar moet promoveren anders kunnen wij ook straks de tent sluiten, het voetbal en de clubs zullen gezond moeten worden en daar sta ik zeker achter, het is de enige manier, hopelijk gebeurd dat ook eens in Europa en dan kan Nederland weer eens gaat aansluiten, nu zijn we ver weggezakt!

Het faillissement was nog niet uitgesproken of Rijnmond komt met dit bericht, hoe zielig kun je zijn.....Wacht nou eerst maar af of ze niet in beroep gaan. Ik vind wel dat de competitie wordt gemanipuleerd zo, slechte zaak. Verklaar gewoon de komende 16 wedstrijden van AGOVV in 2-0 nederlaag reglementair, dan heeft niemand voordeel of nadeel, Fortuna won voor de winterstop de terugwedstrijd met 2-0 namelijk van hun

In de eerste competitiehelft hebben sommige clubs uit en thuis gespeeld,dus zou dat juist oneerlijk zijn.

Volgens mij kan je het op geen enkele manier echt eerlijk verwerken. Het is in principe een zeldzame gebeurtenis al verraadt de afgelopen jaren de werkelijke situatie in het betaalde voetbal

Vindt het trouwens wel heel erg raar,dat een club met 400.000 schuld failliet wordt verklaard,hoeveel had feyenoord ook alweer een kleine 40 miljoen beetje raar allemaal,vriendjes politiek heet dat!!!!

Er is direct 400.000 nodig,de eigenlijke schulden zijn miljoenen,vandaar.

Weer aan het werk ,Ruud? Failliet ga je als je niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en schuldeisers dit via de rechter afdwingen. Al heb je een schuld van 400 miljoen en je kan toch door je inkomsten aan je verplichtingen voldoen ,kan je nooit failliet verklaart worden. Werk ze,Ruud.

@marian,
sommige personen bashen steeds de club uit Rotterdam West en sommige doen dat met de club uit Zuid, gewoon hun humor en niks meer en niks minder toch?