RTV Rijnmond is de regionale zender in het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Ons doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde uitzendgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd.

Maandelijks worden meer dan 15 miljoen onlinepagina’s bekeken via rijnmond.nl, onze app en onze social media kanalen. Wekelijks luisteren circa 280.000 mensen naar Radio Rijnmond en TV Rijnmond trekt gemiddeld wekelijks 300.000 kijkers.

Voor onze afdeling AV/ IT Faciliteiten zijn wij op zoek naar een:

IT specialist (m/v)

(36 uur per week)

RTV Rijnmond is op weg naar de cloud! Ben jij degene die dit voor ons kan ontwerpen en implementeren? Dan zijn wij op zoek naar jou! De consument wil het nieuws sneller en meer live. Met jou als IT specialist willen we dat bereiken en onze betrouwbaarheid waarborgen.

Internet, Radio, TV en Social Media zijn de basis voor RTV Rijnmond. Als IT specialist heb je de belangrijke taak om de continuïteit binnen IT & AV te borgen. Dat is een combinatie van goed beheer voordat iets mis gaat en snel inspringen op incidenten. Daarnaast is het kundig ondersteunen van gebruikers, die vaak met korte deadlines te maken hebben, een krachtenspel waar jij je in thuis voelt.

Je controleert apparatuur en onderneemt actie bij onvolkomenheden. Je registreert storingen, bewaakt de voortgang van de oplossing, stuurt leveranciers aan en informeert de gebruikers over de status. Je adviseert en instrueert gebruikers omtrent het gebruik en beheer van apparatuur. Je ondersteunt de omroep bij het realiseren van speciale uitzendingen, zoals programma’s op locatie en rond evenementen.

De IT specialist die we zoeken ontwerpt en beheert flink wat IT systemen met naast kantoor- ook specifieke omroep- en media applicaties. VMWare, Microsoft en Linux Servers met Horizonview als remote oplossing. Werkplekken worden door jou, onder andere met Zenworks, beheert.

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • IT ervaring met:
  • performance optimalisatie van IT systemen;
  • hybride cloud oplossingen;
  • actuele Windowscertificeringen.
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en Engels op praktisch niveau voor buitenlandse leveranciers en handleidingen;
 • ervaring en of affiniteit met media is een pré;
 • woonachtig in Zuid-Holland (of bereid te verhuizen binnen een jaar).

De werkzaamheden worden verricht in roosterdiensten. Bereikbaarheidsdiensten maken deel uit van de functie. Je bent accuraat, leergierig, stressbestendig en klantgericht ingesteld. Je kunt zowel ad hoc als projectmatig werken en functioneert goed in een team.

Salaris en overige arbeidsvoorwaarden
De CAO voor het omroeppersoneel is van toepassing en daarnaast een aantal bedrijfsregelingen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij aanstelling op fulltimebasis (36 uur) minimaal €2.525,61 en maximaal €3.852,95 per maand, exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. Wij streven naar een dienstverband voor onbepaalde tijd, na een succesvol eerste jaar op basis van een jaarcontract.

Geïnteresseerd?
Herken jij jezelf in deze profielschets en wil je graag onderdeel uitmaken van het RTV Rijnmond team? Stuur dan schriftelijk je motivatie, samen met je curriculum vitae voor 15 oktober 2017 naar p&o@rijnmond.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Steven Hulsker, Manager Innovatie, telefoonnummer 010-7075841