RTV Rijnmond is de regionale zender in het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Ons doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde werkgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd. 

Wekelijks luisteren circa 280.000 mensen naar Radio Rijnmond en trekt TV Rijnmond rond de 300.000 kijkers. Daarnaast worden maandelijks meer dan 15 miljoen onlinepagina’s bekeken via rijnmond.nl, onze app en onze social media kanalen 

IT Broadcast technicus (m/v)

(36 uur per week)

Internet, Radio & TV zijn de basis voor RTV Rijnmond. Als technisch specialist heb je de belangrijke taak om de continuïteit binnen IT & AV te borgen. Dat is een combinatie van goed beheer voordat iets mis gaat en snel inspringen op incidenten. Daarnaast is het kundig ondersteunen van gebruikers,die vaak met korte deadlines te maken hebben, een krachtenspel waar jij je in thuis voelt.

De IT Broadcast technicus die we zoeken beheert flink wat IT, Internet, Radio & TV applicaties zoals: de Windowsserver en werkplekken incluis Zenworks en Dalet. De servers draaien veelal op VMWare software met Horizon view. Voor Internet is er de Nieuwsroom en aanpalende systemen als CDN, web en XML. Specifieke applicaties zijn Avid & Omniplayer. Je controleert apparatuur en onderneemt actie bij onvolkomenheden. Je registreert storingen, bewaakt de voortgang van de oplossing, stuurt leveranciers aan en informeert de gebruikers over de status. Je adviseert en instrueert gebruikers omtrent het gebruik en beheer van apparatuur. Je ondersteunt de programmatechnische afdeling bij het realiseren van speciale uitzendingen, zoals sportevenementen of verkiezingen en stelt de satelliet downlink verbinding in.

Wij vragen 

  • HBO werk- en denkniveau;
  • IT ervaring; 
  • ervaring met broadcasting is een pré;
  • actuele Windows certificering in het beheer van computersystemen;
  • beheersing van digitale video- en audiotechnieken;
  • uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
  • bij voorkeur aantoonbare ervaring met storing zoeken in audio en videotechniek;
  • woonachtig in Zuid-Holland (of bereid te verhuizen binnen een jaar), om storingen snel te kunnen verhelpen.

De werkzaamheden worden verricht in roosterdiensten en ook bereikbaarheidsdiensten maken deel uit van de functie. Je bent accuraat, leergierig, stressbestendig en klantgericht ingesteld. Je kunt zowel ad hoc als projectmatig werken en functioneert goed in een team.

Salaris en overige arbeidsvoorwaarden 

De CAO voor het omroeppersoneel is van toepassing en daarnaast een aantal bedrijfsregelingen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij aanstelling op fulltime basis (36 uur) minimaal €2.525,61 en maximaal €3.852,95 per maand, exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. Wij streven naar een dienstverband voor onbepaalde tijd na een succesvol eerste jaar op basis van een jaarovereenkomst.

Geïnteresseerd? 

Als jij je herkent in onze profielschets, nodigen wij je uit om vóór 31augustus 2017 te reageren door middel van een sollicitatiebrief en een curriculum vitae aan p&o@rijnmond.nl. Schrijven mag ook: RTV Rijnmond, ter attentie van P&O, Postbus 1515, 3000 BM Rotterdam.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Dalderup, Hoofd Faciliteiten, telefoonnummer 010-7075840 06-51813153