​ 

 

RTV Rijnmond is de regionale zender in het zuidelijk deel van Zuid-Holland. Het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde werkgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd.  Wekelijks luisteren 406.000 mensen naar Radio Rijnmond en trekt TV Rijnmond rond de 919.000 kijkers. Daarnaast worden maandelijks ruim 10 miljoen webpagina’s bekeken via rijnmond.nl, onze apps voor smartphones en tablets en onze social media.

Voor onze redactie zijn wij op zoek naar:

freelance nieuwsverslaggevers (m/v)

 Wij vragen:

- afgeronde opleiding in en bewezen ervaring met nieuwsjournalistiek;
- bewezen ervaring met verslaggeving in audio én video én tekst (internet);
- ervaring met montage in AVID én Dalet, of vergelijkbare video- en audiomontageprogramma’s;
- bij voorkeur professionele ervaring met social media;
- kennis van en aantoonbare betrokkenheid bij de regio Rijnmond;
- een flexibele, collegiale, pro-actieve instelling;
- een creatieve inslag;
- een grote mate van zelfredzaamheid;
- in bezit van rijbewijs B;
- binnen een redelijke reistijd op de redactie in Rotterdam kunnen zijn;
- ervaring met camjo-journalistiek is nadrukkelijk een pré.

 

Wij bieden:
- per 1 maart opname in het bestand van freelance verslaggevers die regelmatig worden ingezet voor de nieuwsverslaggeving van RTV Rijnmond op radio, televisie, internet en sociale media.

Geïnteresseerd?
Stuur dan voor 1 februari een mail (met CV) en demo’s van eerder gepubliceerd video-, audio- en tekstwerk naar  p&o@rijnmond.nl .
Voor praktische vragen kan je contact opnemen met Jan van Vegchel, manager redactionele bedrijfsvoering tel. 010-7075763 / 06-11774557 / jan.van.vegchel@rijnmond.nl .

RTV Rijnmond streeft ernaar om de samenstelling van de personeelsbezetting een afspiegeling te laten zijn van de samenleving in het uitzendgebied. Geïnteresseerden (voor deze vacature) van allochtone afkomst wordt dan ook nadrukkelijk verzocht te reageren.