SPARTA

Sparta strijdend ten onder in de Arena ondanks voorsprong bij rust (2-1)

Sparta baalt door nipte nederlaag in Amsterdam
Sparta baalt door nipte nederlaag in Amsterdam © VK Sportphoto
Sparta heeft wederom goed weerstand geboden tegen een topclub zonder er een resultaat aan over te houden. De Rotterdammers stond bij rust met 0-1 voor door een prachtige goal van Joeri de Kamps, maar Ajax was in de tweede helft een maatje te groot toen het een versnelling opschakelde.
Sparta laat heel dit seizoen al zien de huid duur te verkopen tegen clubs uit de traditionele top drie zonder daarbij punten te halen. De ploeg van Henk Fraser was alleen kansloos in De Kuip (4-0), maar verloor thuis tegen Ajax, Feyenoord, PSV en in Eindhoven met één goal verschil.
Ook vandaag begon Sparta met een zeer defensieve formatie. Tot ieders verrassing kreeg het zelf de eerste kansjes in de wedstrijd. Engels schoot wild over en werd iets later net niet goed aangespeeld voor het doel. Ajax werd vervolgens wel wat sterker maar na een dik half uur ging keeper André Onana in de fout. De Kamps profiteerde en knalde via de onderkant van de lat raak.
Ajax ging na rust nog fanatieker aanvallen en maakte al snel de 1-1. Dirk Abels verspeelde de bal en Klaassen schoot raak op aangeven van Dusan Tadic. Hierbij zag ook keeper Maduka Okoye er niet geweldig uit.

Ongelukkige strafschop

De thuisploeg had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Tadic schoot een vrije trap op de arm of oksel van Adil Auassar en benutte de toegekende penalty zelf.
De Amsterdammers verzuimden uit te lopen waardoor de wedstrijd spannend bleef. Mede omdat een goal van Sébastien Haller werd afgekeurd wegens nipt buitenspel. Sparta kwam niet verder dan wat corners en een kopballetje van invaller Lennart Thy.
Adil Auassar: 'Ik vond het geen hands, maar het is ook niet slim'

33' 0-1 De Kamps
48' 1-1 Klaassen
61' 2-1 Tadic (strafschop)
Joeri de Kamps: 'Als het ooit had gekund, was het vandaag'