FEYENOORD

Alireza Jahanbakhsh bloeit eindelijk op bij Feyenoord: 'Ik heb vertrouwen in mezelf'

Alireza Jahanbakhsh viert zijn doelpunt voor Feyenoord tegen NEC
Alireza Jahanbakhsh viert zijn doelpunt voor Feyenoord tegen NEC © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Met een aantal goede acties en een belangrijk doelpunt bewees Alireza Jahanbakhsh zondag zijn waarde voor Feyenoord. Tegen zijn oude ploeg NEC (1-4) had de Iranese aanvaller van de Rotterdammers de smaak te pakken. Ondanks de kritiek die hij de afgelopen periode kreeg, laat Jahanbakhsh zich niet van de wijs brengen.
"Natuurlijk was het belangrijk voor ons om na die nederlaag van vorige week (0-1 tegen Vitesse, red.) gelijk te reageren", begint Jahanbakhsh op de persconferentie. "De eerste twintig minuten waren van mij en het team niet goed. We hebben niet goed druk gezet en niet veel kansen gecreëerd. Dat gold ook voor mezelf aan de rechterkant. In de eerste helft hadden we meer doelpunten kunnen maken."
"Maar in de tweede helft hebben we het goed gedaan. Na de 1-2 hebben we niets weggegeven." Jahanbakhsh vond zichzelf na de achterstand bij NEC-Feyenoord goed spelen. "Ik ben blij met de goal", zegt de Iraniër.
Kijk hieronder naar het interview met Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh na het duel met NEC. De tekst gaat verder onder de video:
Alireza Jahanbakhsh na NEC-Feyenoord (1-4): 'Er zijn geen zorgen bij mij'
Met het zelfvertrouwen zit het goed bij Jahanbakhsh. De aanvaller van Feyenoord heeft na zijn komst van afgelopen zomer nog geen hoog rendement in Rotterdam gehaald. "Om eerlijk te zijn heb ik vertrouwen in mezelf. Ik weet wat ik kan. Als ik goed presteer, dan komt het rendement vanzelf. Ik had meer van mezelf verwacht, maar ik probeer van wedstrijd tot wedstrijd te kijken."

'Ik ga mezelf geen druk opleggen'

Jahanbakhsh zegt 'geen worries' te hebben. "Ik ga gewoon door met mijn ding te doen. Dan komt de rest vanzelf", benadrukt hij.
"Ik weet waarom ik bij Feyenoord ben en weet dat ik veel meer goede dingen kan doen. Ik moet gewoon doorgaan en goed presteren: assists geven en goals maken. Maar ik ga geen druk op mezelf liggen. Overal waar ik kwam, bij NEC, AZ en Brighton, was het begin altijd een beetje moeilijk. Je moet passen bij de club en de mensen. Je moet het rustig opbouwen. Ik ben op de goede weg en werk elke dag keihard om beter te worden en belangrijk voor het team te zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl