Een radioprogramma met veel countrymuziek: muziek die oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten komt en de hele wereld over is gegaan, prachtige verhalende liedjes zonder omhaal of opsmuk gebracht, recht voor zijn raap. Heel veel gitaren, fiddles, pedalsteelgitaren en tweestemmige zang. Ook allerlei aanverwante genres (omstreken) komen aan bod, bluegrass, sixties muziek, rock 'n roll, cajun, folk enzovoort.

Amazing Stroopwafels 
Zelf ben ik in het dagelijks leven pianist/bassist/zanger van the Amazing Stroopwafels. Niet direct countrymuziek maar ik laat me wel inspireren door die ontroerende klanken, die u elke week in het programma kunt horen.

Uitzending 
Op zaterdag is de uitzending van 17.00 tot 18.00 die de eerstvolgende woensdagnacht wordt herhaald van 1.00 tot 2.00 uur.

Radio Rijnmond Kerkhof 
Vanaf het begin van het programma in 1990 wordt elke week een (of twee, of vijf!) overleden artiest(en) bijgezet in het Radio Rijnmond Kerkhof, met een lichte voorkeur voor obscure muzikanten, mensen die helaas het grote nieuws niet meer halen maar die wel heel mooie muziek gemaakt hebben.

Een uitzending terugluisteren kan hier.