Hij vermoordde twee mensen en verwondde een derde levensgevaarlijk. De Spijkenisser Patrick S. RTV Rijnmond besteedt dit weekend uitgebreid aandacht aan de daden van S. en de open eindjes die nog steeds bestaan. In twee documentaires vertellen direct betrokkenen voor het eerst in de openbaarheid hun verhaal.

Patrick S. vermoordde twee vrouwen en verwondde een man voor het leven. Nanda Kerklaan, Farida Zargar en een Poolse man werden het slachtoffer van een vlaag aan geweld die niet vaak in Nederland voorkomt.

De impact ijlt jaren later nog na. Nog altijd is de heftigheid van de gebeurtenissen voor nauwelijks te bevatten. Eén van de betrokkenen:“Als je hier een speelfilm van maakt, volgens het exacte verhaal, dan zouden mensen zeggen: dit is zo onaannemelijk, doe maar een wat realistischer script.”

Patrick S. en zijn maat Timothy S. waren in 2010 en 2011 verantwoordelijk voor misdaden die eerst als losstaande zaken werden beschouwd. Nanda Kerklaan was mogelijk het slachtoffer van een verkeersongeluk. Of was het toch een misdrijf? De verdwijning van Farida Zargar bleef lang een raadsel. Totdat een onbekende man - naar later bleek Patrick S - haar bankpas en identifier in de brievenbus van het politiebureau gooide.

In de documentaires vertellen de verantwoordelijke onderzoeksleiders van politie en justitie hoe de stukjes van de puzzel uiteindelijk in elkaar pasten. De sporenzoeker van het leger gaat met de programmamakers terug naar de plek waar Farida Zargar uiteindelijk werd gevonden.

Patrick S. kreeg uiteindelijk 25 jaar celstraf en tbs opgelegd. De rechter vonniste Timothy S. tot 5 jaar cel en tbs. Toch is de zaak daarmee nog niet afgesloten. Gevonden haarlokken en nagels lijken op nog meer slachtoffers te wijzen. Al leverden ze nog geen DNA-match leverden ze niet op.

‘De ontmaskering van Patrick S. is vrijdag 9 oktober tussen 18 en 19 uur te beluisteren via Radio Rijnmond. De tv-uitzending is vanaf zaterdag 10 oktober te zien op TV Rijnmond. De uitzending wordt gedurende 24 uur herhaald. Nadien kunt de programma’s opvragen via www.rijnmond.nl.

Samenstelling: Paul Verspeek (radio), Jan Roelof Visscher (televisie) en Sjoerd Bootsma (redactie).